Art Gòtic

Páginas: 9 (2027 palabras) Publicado: 11 de junio de 2014





ART GÒTIC
L'art gòtic és l'estil predominant de la baixa edat mitjana europea, entre els segles segle XIII i segle XV. A l'Illa de França es comencen a construir les primeres catedrals gòtiques. Art desenvolupat entre el període anomenat romànic i el Renaixement (ss XIII-XIV en uns països i XIII-XV en uns altres). Geogràficament ocupà tota l'Europa del nord, la central i l'occidental,i arribà fins al Pròxim Orient i, molt més tard, fins a l'Amèrica hispana. La denominació de gòtic fou deguda als acadèmics, com a sinònim de barbaritzant i equivalent a un estil no subjecte a cànons. La denominació de gòtic fou deguda als acadèmics, com a sinònim de barbaritzant i equivalent a un estil no subjecte a cànons.
ARQUITECTURA:
L’estil gòtic fou predominant al segle XIII en laconstrucció d’un gran nombre de catedrals. Al segle XV l’arribada d’arquitectes centreeuropeus va importar el gust per l’ornamentació molt recarregada.
Notre Dame de París
Construïda entre 1163 i 1345 a la Île de la Cité, la Catedral de Notre Dame de París és una de les catedrals gòtiques més antigues del món. El nom de la catedral significa Nostra Senyora i està dedicada a la Mare de Déu.
Lacatedral ha estat construïda per molts arquitectes diferents, ja que la seva construcció ha estat molt llarga durant l’últim segle encara s’hi han fet més coses. Alguns autors, són: Eugène Viollet-le-Duc, Jean de Chelles, Jean-Baptiste-Antoine Lassus, Peter of Montereau.
Els material predominant és la pedra tot i que en els interiors hi ha fusta. També hi han vitralls, i un rosetó que s’incorporàdurant el segle XIX.
El seu sistema de construcció és de pedra tallada, y maçoneria .
Període: Aquesta catedral es va començar a desenvolupar durant el Gòtic Primerenc i va ser un dels primers edificis d’aquest estil.
Santa Eulàlia de Barcelona
La Catedral de Santa Eulàlia de Barcelona està dedicada a la Santa Creu (la creu en la qual es creu que va ser executat Jesús) i a Santa Eulàlia, màrtircristiana patrona de la ciutat de Barcelona, avui coneguda com la Verge de la Mercè que va patir la persecució i el martiri per part dels romans. Aquesta catedral ha estat construïda per diversos arquitectes.
La Catedral de Santa Eulàlia va ser edificada sobre l'antiga catedral d'estil romàntic, art predominant a Europa durant els segles XI, XII i part del segle XIII i avui ostenta l'estil gòtic quees va desenvolupar des de finals del segle XII fins al segle XV encara que la seva façana és molt més moderna.
El material predominant com en la majoria de les catedrals gòtiques és la pedra, però aquesta provenia de Montjuïc. També hi han diferents vitralls.
Aquesta catedral va ser construïda durant el període del gòtic i el neogòtic.
Catedral de Burgos
La Catedral de Burgos és una de lesmillors obres del gòtic espanyol i cronològicament la primera representació de l'arquitectura gòtica clàssica a la corona de Castella i tot Espanya.
La primera pedra es col · loca en 1221. No es coneix la identitat del primer mestre de la catedral, encara que és de suposar que fos estranger, possiblement francès, ja que porta una manera de construir-la anomenat en l'actualitat gòtic clàssic, queés desconegut a Espanya durant els començaments del segle XIII. L’autor de la catedral va ser Fernando lll el Sant, i el material utilitzat és la pedra.
El període i el estil de la construcció és el gòtic.
Catedral de la plata
La Catedral Metropolitana de la Plata "Immaculada Concepció" és el principal temple catòlic de la ciutat de la Plata, capital de la Província de Buenos Aires Argentina, iun dels més grans de Llatinoamèrica. Es va construir durant els anys 1884 i 1999. L’ingenier d’aquesta catedral és Pedro Benoit i l’arquitecte, Ernest Meyer.
La técnica o estil de la construcció és Neogòtic.
Els materials utilitzats són pedra i maó.


Catedral de Colònia (Kölner Dom)

Allotjant gran quantitat de tresors, la Catedral de Colònia (en alemany Kölner Dom) és una de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • art gòtic
  • ART gotic
  • Art romànic i gòtic
  • Art Romànic I Gòtic
  • Feudalisme a Europa: Art Gotic
  • Goticos
  • Los goticos
  • EL GÓTICO

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS