Assessinats selectius

Páginas: 13 (3040 palabras) Publicado: 15 de mayo de 2013
Assassinats selectius



















Índex

Introducció……………………………………………………………………………………………………………….p.3
Programa d’Obama i implicació de la CIA......................................................................p.4
Els drons........................................................................................................................p.5
Terrorisme aEEUU.............…….…………………………… …………………… …………………………..p.6
L'assassinat de Bin Laden..............................................................................................P.7
Justifica la “raó d’Estat” els assassinats selectius?........................................................p.9Webgrafia....................................................................................................................p.12

















¿Què són els assassinats selectius?
Assassinat selectiu designa, en general, una política d'objectius precisos i definits en funció d'una determinada agenda política.
Existeix un document oficial del govern dels Estats Units publicat durant els anys 1960 i posteriorment durant els anys 1990 per Paladin Press, que contempla aquesta pràcticacom un «instrument de la política exterior». En les seves 56 pàgines conté instruccions sobre com seleccionar objectius, l'ús d'armes, l'entrenament i la preparació del personal, i mètodes efectius per a un adequat encobriment. El propòsit d'aquest llibre no és suposadament el de fomentar l'assassinat, sinó justificar-ho com un mitjà d'avançar en determinada agenda política.
Teòricament, elgovern dels Estats Units no participa en activitats d'assassinat selectiu d'individus, però se sospita que la CIA, aprofitant que les seves activitats privades no està clarament definides, porta a terme aquest tipus d'assassinats. Segons Tim Weiner - l'autor de Llegat de cendres, una història de la CIA des de la seva fundació - la CIA "ja no és ni intenta ser una agència d'espionatge, ja és obertamentuna organització paramilitar que es dedica a l'assassinat selectiu d'enemics"
Durant vuit anys, els Estats Units ha dut a terme, encara que mai ho reconegués oficialment, un programa per matar terroristes vinculats a Al-Qaida i els talibans, lluny del camp de batalla de l'Afganistan.
Proporcionar un marge ampli per matar seria pitjor que inútil. Tota regla d'especificar que ningú pot serassassinat si no planegi o participi activament en el terror, o ajudi a dirigir a Al-Qaida o els talibans. La recaptació de fons per als grups terroristes, o gravar cintes instant a altres a matar, no justifica l'assassinat, com tampoc una amenaça o una revolta contra d'un altre govern. Assassinar ha de ser un últim recurs, quan es pugui demostrar que la captura és impossible. Les normes per evitarl'assassinat d'innocents que puguin trobar-se prop han de ser detallades i minucioses.
Obama ha reconegut la necessitat de posar en peus una "arquitectura legal", "per assegurar no només que jo em continc sinó que qualsevol president també es contingui."


Programa d’assassinats selectius d’Obama i la CIA
El 18 d'octubre abans de les eleccions Obama va dir en una entrevista a la televisió: "Unade les coses que hem de fer és muntar una arquitectura legal per assegurar no només que em controli a mi, sinó a qualsevol president". Obama podia perdre davant Mitt Romney i no volia deixar un programa que permet matar a diversos països sense control.
"Hi havia preocupació que les palanques del programa ja no estan en les nostres mans", va dir un alt càrrec de la Casa Blanca. Obama no voliadeixar un programa "amorf" al seu successor.
El programa d'assassinats selectius d'Obama es porta a terme sobretot amb avions sense pilot o drons (en el post anterior explico millor com funcionen). Hi ha un altre motiu pel qual ara es parla més de drons. Aquesta taula del nombre de morts per any al Pakistan és part de l'explicació:

Els drons han fet bona part de la seva funció en el seu teatre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS