Atapuerca

Páginas: 4 (759 palabras) Publicado: 4 de febrero de 2010
ATAPUERCA

Els jaciments prehistòrics de la Sierra de Atapuerca constitueixen un tresor científic d'una importància extraordinària. Una part d'aquests han sigut excavats durant molts anys, i hanproduït uns resultats espectaculars; cal dir però que, lluny d'estar exhaurits, encara reserven el millor de la seva documentació arqueològica i paleontològica per al futur. Altres jaciments encara nohan sigut estudiats, o tan sols han sigut mostrejats; entre aquests n'hi ha uns quants que es consideren potencialment molt importants, potser tant com els ja excavats.
¿Què conté la Sierra deAtapuerca que la converteix en un lloc únic? En síntesi, un registre arqueològic i paleontològic molt continu que abraça el darrer milió d'anys, i tal vegada més. La major part dels jaciments prehistòrics,parlant en general, se situen en un moment concret del temps geològic, o comprenen una època limitada, i, per més importants que siguin, sempre representaran només una pàgina arrencada d'un capítoldel gran llibre de la Història de l'Home. Per contra, als jaciments de la Sierra de Atapuerca es conserven moltes d'aquestes pàgines. És possible estudiar en aquest racó de la província de Burgos elscanvis que en el darrer milió llarg d'anys s'han produït en els climes, en els ecosistemes, en les activitats humanes, en la seva tecnologia i, per últim, en els mateixos éssers humans. Aquesta és lagrandesa i també l'exigència de l'empresa científica d'Atapuerca: un projecte que té voluntat integradora i que pot representar una gran oportunitat per al desenvolupament de molts sectors de la ciènciaespanyola.
El jaciment de la Gran Dolina ha saltat a la fama i ha fet la volta al món perquè s'hi han trobat els fòssils humans més antics d'Europa, que s'han datat en aproximadament 800.000 anys.En les campanyes d'excavació del 1994 i el 1995 es van descobrir unes vuitanta restes humanes, que pertanyen a com a mínim sis individus diferents, a més de prop de dues-centes peces d'indústria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atapuerca
  • Atapuerca
  • atapuerca
  • Atapuerca
  • Atapuerca
  • Atapuerca
  • atapuerca
  • Atapuerca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS