Atena Niké

Páginas: 4 (812 palabras) Publicado: 9 de abril de 2012
ATENA NIKÉ
a. Situa l’obra en el seu espai cronològic, històric i cultural.
Aquest temple va ésser projectat per Cal·lícrates l’any 449 a.C., com a commemoració del tractat de pau que l’atenèsCàl·lias va signar amb els perses aquell mateix any, i que va significar la fi a les guerres mèdiques després d’una sèrie de victòries gregues. Tanmateix, no va poder ser construït encara a causa que vaser promovit per Cimó II, que era rival polític de Pèricles en temps d’aquest. Finalment, l’any 421 a.C., Pèricles va morir i Cal·lícrates va poder construir la seva obra.
Durant l’Edat Mitjana, eltemple va ser desmuntat i els blocs de marbre retirats van servir per fortificar una part de l’Acròpoli d’Atenes. Al segle XVII, durant la lluita entre els turcs otomans i els venecians, va serpràcticament destruït i no se’n van recuperar les pedres fins al segle XIX, quan va ser restaurat.
b. A quin estil pertany. Enumera cinc característiques d’aquest estil.
Aquesta obra va ser construïdadurant el segle V a.C., així que pertany a l’estil arquitectònic jònic. Aquest estil es caracteritza sobretot pels canvis significatius que experimenta l’estructura de les columna respecte l’estildòric.
La primera característica és l’aparició d’una base entre la columna i l’estilòbat, formada per dues motllures,el tor (convexa) i l’escòcia (còncava).
La segona característica és l’esveltesa delfust de les columnes, amb cantells plans i més estilitzats que en l’ordre dòric.
La tercera característica és la decoració del capitell de les columnes, que passa de ser una peça sobre la qualdescansa l’arquitrau, a ser una peça que, a més d’aguantar l’arquitrau, serveix d’element decoratiu, coronat amb dues volutes en espiral.
La quarta característica és que l’arquitrau passa de ser llis atenir tres franges paral·leles sobreposades.
La cinquena característica és que la cornisa passa a ser molt elaborada i poc sortint.
c. Tipus de planta. Parts de l’espai interior i exterior....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atena Niké
  • ATENA NIKE
  • Atena Niké
  • atena nike
  • atena nike (cat.)
  • Historia Del Arte. Atena Niké
  • fitxa tècnica atena niké
  • Preguntes Atena Niké

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS