Atenea Niké

Páginas: 3 (717 palabras) Publicado: 25 de enero de 2015
Nike Àptera




Documentació general

Nom: Nike Àptera (Atena Nike)

Arquitecte: Cal•lícrates

Cronologia: el projecte es va fer l’any 449 aC, però la seva realització va ser al 421aCLocalització: Acròpolis d’Atenes

Estil: Grec clàssic

Material: marbre blanc

Sistema de construcció: Arquitravat


Context històric

Aquesta obra es va construir en el període clàssic queva des de l’any 476 aC fins el 323 aC entre els quals es produeixen les guerres mèdiques i la mort d’Alexandre el gran.

Els perses (o medes) havien sotmès les ciutats gregues d’Àsia Menor i es vanllençar a la conquesta de les polis de Grècia. L’any 490aC van desembarcar a Marató on van ser derrotats a la batalla de Salamina.
A partir d’aquí els perses es retiren de Grècia i Atenes agafaprestigi, pren el domini sobre la resta de ciutats gregues i creen la Lliga de Delos. Predomini que dura fins les guerres del Peloponès, en les quals Atenes s’enfronta a altres ciutats gregues.
Mig segledesprés totes les ciutats gregues, que havien quedat afeblides per les guerres internes, van ser sotmeses per el rei Filip de Macedònia (338 aC) pare d’Alexandre el gran.
Alexandre el gran voliacrear un sol imperi, que avarques des d’Europa fins a Àsia, amb la llengua i cultura gregues com a base. Però quan va morir, el seu imperi es va dividir en diferents regnes.
Durant les guerres mèdiquesAtenes va ser destruïda. Un cop acabada la guerra es va començar la reconstrucció d’aquesta.
El temple de Nike Àptera va ser construït en el període clàssic , després de les guerres mediques l’antigaacròpolis d’Atenes havia quedat destruïda i un cop acabats els conflictes, Atenes victoriosa.... comença la seva reconstrucció, període d’esplendor, preeminència d’Atenes per sobre les altres polis,encapçala la Lliga de Delos... Aquest temple va ser construït al mateix temps que els propileus, després del Partenó

ANÀLIS FORMAL
Elements de suport

Columnes jòniques: (formades per un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atenea Nike
  • atenea Nike
  • COMENTARI ATENEA NIKE
  • Anàlisi de l'obra arquitectònica Atenea Niké
  • Atenea Niké
  • Atenea Nike
  • ATENEA NIKÉ
  • Atenea nike. templo de grecia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS