Au embolica la troca

Páginas: 13 (3130 palabras) Publicado: 29 de abril de 2011
AU, EMBOLICA LA TROCA.
Guillem Reynal: Es el protagonista, juntament amb la Carme. Es un noi, fill únic. Es molt bromista.
Carme Mallofré: es la segona protagonista amb el Guillem. També és molt bromista. Al seu pare també li agraden molt les bromes. És molt tímida, i molt, molt xerraire.
El lladre 1 : “CERVELL i MISTER EMBOLICA QUE FA FORT Alt, fort, ben vestit, calb i ben afaitat.
Ellladre 2: EL GORIL·LA Alt, gros, amb cara de pagés, mig calb vestit amb un jersei de llana gruixuda de coll alt per tapar-se la cara, i que segurament era el que feia la feina bruta.
El lladre 3: L’ ESPECIALISTA i POTINER Ulls petits, mal afaitat i cara fosca.
Els sobrenoms dels lladres, Cervell, especialista i goril·la, els hi posa mentalment el Guillem, que es qui explica l’ historia.
Aquestllibre es pot llegar de tres maneres. Jo he triat la manera de començar del principi al final. Però també es pot llegir per capítols, perquè es presenten desordenats.
Tal i com jo ho he llegit, el narrador es de vegades la Carme, de vegades el Guillem. Sembla com si entre els dos, t’estiguessin explicant una historia, de vegades parla un, de vegades parla l’ altre, peró l´historia segueix el mateixfil.
El llenguatge en molt col·loquial. Per exemple, la Carme li diu Walk.girl al seu Wlakman i parlen “supermega”-bromes
Primer de tot, la Carme i el Guillem ens diuen que son companys de classe. Entre ells, tenen molta complicitat, el hi uneix que als dos els hi agrada fer bromes, peró no bromes pesades, encara que de vegades les bromes i els rumors que ells llencen es multipliquen i esconverteixen en grans embolics on ningú sap d’ on han sortit però que casi tothom, d’ una manera ó altre, se’ls creu. Entre ells dos han aprés i perfeccionat una mena de codi secret, que es parlar al reves, es a dir, que per dir llapis, diuen pislla, per dir taula, diuen latau, i saben fer això molt despresa i casi ningú els hi entén. La Carme diu que el Guillem podria explicar el conte de la Caputxetatot del inrevés ( ó com ells diuen vesrein), el conte sencer de laTaxetpuca ¡¡¡
A la Carme li agrada el Guillem. Ella té clar que una manera d’ estar al seu costat es formant part d’ aquesta complicitat que es la de gastar bromes. Això, es una manera de superar la seva timidesa, perquè la Carme es molt tímida.
Una vegada van gastar una broma als companys de classe dient que hi havia gripaus alpati, i ala ¡¡ tothom a buscar els gripaus. Un altre vegada fan fer corre l ‘idea de que els mes “durs” de la classe es reunien en els lavabos per a fer ritus de màgia negre, i que fins i tot mataven gats i els hi deixaven enterrats sota les rajoles dels lavabos. Fins i tot els profes s´ho van empassar. I molts nois, quan passaven per davant dels lavabos dels nois, arrugaven el nas com si d’ allàrealment sortís una olor espantosa.
Cap a final de curs, la Carme, però, li va gastar una broma al Guillem. Va fer córrer a altres companys per dir-li al Guillem que la Carme havia caigut per un precipici, per un acantellat. El Guillem, que s’ estimava molt a la Carme, va baixar per l’ acantellat abans de que suposadament arribessin la policia pel rescat, per salvar la Carme. Però quan va arribara baix, després de molts esforços, es va trobar que la Carme era sana i estalvia rient amb altres companys.. L’ hi havia gastat una bona broma, a ell, i el Guillem es va sentir ridícul i es va enfadar.
Als pocs dies, com ja eren les vacances, i el Guillem marxava a la casa del Poble un poble que es diu LA COMA amb els seus pares. Els seus pares, que finalment no van poder anar de viatge aAUSTRALIA, que es on volien anar i on van dir durant tot el curs a tothom que anirien, i no van anar perquè no tenien prous diners. Però ells donaven l ‘excusa de que no van anar al final perquè el Guillem va suspendre. I el Guillem va marxar enfadat amb la Carme per aquesta broma del acantellat.
Les vacances de la Carme eren passar uns dies a la Costa Blava, al sud de França, amb els seus pares....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • au
  • troco Comun
  • Historia Trocada
  • Embol SA
  • Bombas De Embolo
  • Au pair
  • bombas de embolo
  • tipos de émbolos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS