Auditoria

Páginas: 10 (2425 palabras) Publicado: 15 de enero de 2013
EXISTÈNCIES:




1. Descripció:





Figuren com a existències:


• Les mercaderies, productes propietat de l’empresa que encara no han arribat al magatzem.


• Els bens dipositats en el magatzem, però que no són propietat de l’empresa.


Es consideren existències la totalitat dels béns tangibles que es tenen per a la venda en el desenvolupament habitual de l’activitatcomercial.


Definició d’algunes partides del grup 3 del PGC:


30. Comercials: bens que adquireix l’empresa i estan destinats a la venta sense transformació.


31. Matèries primes: les que es destinen a productes fabricats.


32. Altres aprovisionaments: adquirits per incorporar-los o no a la seva producció, que no s’han d’emmagatzemar.


33. Productes en curs: els que estan enfase de transformació.


34. Productes semiacabats: els fabricats i no destinats a vendre fins que no s’elaborin, incorporin o transformin posteriorment.


35. Productes acabats: els fabricats per l’empresa per el consum final o per l’ús d’altres empreses.


36. Subproductes, residus i materials recuperats: activitat industrial de l’empresa.


Les existències són actiu posseïts per servenuts en el curs de l’explotació, en procés, o com materials o subministres per ser consumits en el procés de producció. Figuren en l’actiu corrent i nomes funcionen amb motiu de tancament.





2. Principis i normes comptables:





Els principis i normes comptables són: la norma de registre i valoració nº 10 i els criteris valoratius i principis establerts en el marc conceptual dela comptabilitat del PGC 2007. També hi ha la NIC-02 sobre existències que estableix criteris de valoració semblants a la nostra normativa.





- Valoració inicial:


Els bens i serveis de les existències es valoraran per el seu cost, ja sigui el preu d’adquisició o el cost de producció.


El preu d’adquisició inclou l’import facturat per el venedor després de deduir qualsevoldescompte i d’incorporar els interessos i les despeses addicionals.


PA = Import Generes – Descompte i rebaixes + Impostos indirectes no recuperables + Despeses + Drets d’importació


CProducció = PA + Costos indirectes + Costos Directament Imputables


Podran incloure els interessos incorporats als dèbits amb venciment no superior a una any que no tinguin un tipus d’interès contractual.El cost de producció es determina incloent les matèries primeres i altres matèries. Aquests costos es determinen quan es fabrica el producte. Els costos fixes indirectes son aquells que romanen constants amb independència del volum de producció. Aquests costos es distribueixen en funció de la capacitat estimada normal de producció, queden exclosos els costos relatius a la subactivitat.


Elsimpostos indirectes que graven les existències només s’inclouran al PA o cost de producció quan no siguin recuperables directament de la Hisenda Pública.


Les despeses financeres s’inclouran en el preu d’adquisició o cost de producció, en les existències que necessitin un període de temps superior a un any per estar en condicions de ser venudes.


S’ha de tenir en compte el següent:• Les despeses financeres que s’inclouran seran les meritades fins que les existències estiguin en condicions de ser destinades per al seu consum final o per a l’ utilització per d’altres empreses.


• Les despeses financeres seran les girades pels proveïdors o les que corresponen a préstecs que es poden atribuir a l’adquisició, fabricació o construcció.


• S’informarà en la memòria deles despeses capitalitzades.

















- Mètodes de valoració d’existències:


Quan les existències es poden identificar de forma individual, es valoraran per el preu d’adquisició o per el cost de producció. Si les existències no es poden individualitzar, s’utilitzarà el preu mig o cost mig ponderat.


També es podrà utilitzar el mètode FIFO i el mètode que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria
  • Auditoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS