Augusto rodin

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2014
Auguste Rodin (1840 -1917)
LA CATEDRAL
1908
pedra
Alt. 64 cm; Anch. 29,5 cm; P. 31,8 cm
S.1001
Tallada en la pedra i deixant aparents les petjades de les eines, La Cathédrale [LaCatedral] reuneix en una mateixa obra dues mans dretes, que pertanyen a dues figures diferents. S'ha titulat L'Arche d'alliance [L'Arca d'aliança] abans d'adoptar el títol de Cathédrale [Catedral], que seli va donar sens dubte quan es van publicar Cathédrales de France [Catedrals de França] per Rodin a 1914. L'espai interior que es desprèn de la composició permet veure una correspondència ambl'arquitectura gòtica.
El buit és una dada amb el qual Rodin té costum de comptar, i com ho subratlla Rilke: "La contribució de l'aire, sempre ha tingut molta importància" per a ell (Rilke, 1928).
Aquestaobra, que s'aproxima molt del Secret [Secret], forma part d'un conjunt de mans en marbre, tallades principalment després de 1900, com La Main de Dieu [La Mà de Déu], La Main du diable [La Mà delDiable ], Les Mains d'amants [Les Mans d'amants] o Main sortant de la tombe [Mà sortint de la tomba]. Subratlla l'afany i la passió de Rodin per aquesta part del cos que aïlla, com en els fragments decol·lecció de l'Antiguitat, per donar-li una forma acabada i una vida autònoma.

GAT ASSEGUT de Anderson 
Cap a 700-600 abans de C. Bronze, ulls envoltats de vidre blau. Alt 33 cm, llarg 25 cm
Lesestatuetes de bronze, ex-vots ofrendadors pels devots en els temples, es multipliquen en l'Època Baixa (Egipte). Entre elles, es troben molts gats, que corresponen generalment a representacions de ladeessa Bastet.
Reflecteixen la popularitat de la qual gaudia la deessa, no només a la seva ciutat de Bubatis, sinó també en altres grans ciutats com Memfis, Tebes, Esna.
Els egipcis la represententambé acompanyada per cadells, o bé com una dona amb cap de gat. Les més belles estàtues de quatre grapes estaven adornades amb un escarabat sobre el front, arracades d'or i el collaret amb el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Auguste Rodin
  • Auguste Rodin
  • Auguste Rodin
  • Augusto Rodin
  • August Rodin
  • Auguste Rodin
  • Auguste Rodin
  • Auguste Rodin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS