aules hospitalarias

Páginas: 4 (760 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2013
Aules hospitalàries

Què són i que fan?
Al llarg del curs escolar, molts infants, per causes diferents han de ser hospitalitzats durant un temps, que normalment no és curt i fer allà la sevavida. Aquests períodes llargs d’hospitalització impedien fer un desenvolupament normal del curs escolar. Actualment, gràcies a les anomenades aules hospitalàries, els nens poden millorar i dur a termeles activitats escolars amb més normalitat.
L’objectiu principal d’aquestes aules és l’atenció escolar dels infants hospitalitzats atenent un dels principals drets recollits a la Llei 13/1982(article 29) que diu així:
“Todos los hospitales, tanto infantiles como de rehabilitación, así como aquellos que tengan Servicios Pediátricos Permanentes, sean de la Administración del Estado, de losOrganismos Autónomos de ella dependientes, de la Seguridad Social, de las Comunidades Autónomas y de las Corporaciones Locales, así como los hospitales privados, que regularmente ocupen cuando menos lamitad de sus camas, con enfermos cuya estancia y atención sanitaria sean abonadas con cargo a recursos públicos, tendrán que contar con una sección pedagógica para prevenir y evitar la marginación delproceso educativo de los alumnos en edad escolar internados en dichos hospitales.”
Els autors Mejía i González, comenten que reben el nom d’Aules Hospitalàries les unitats escolars sorgides dinsdels hospitals, les quals pretenen el dret que tot infant té a rebre una educació general. També, presenten un espai idoni pel nen dins de l’hospital on es pot relacionar amb altres infants amb qui potcompartir experiències i emocions amb l’objectiu de superar amb més rapidesa els problemes de salut causants de d’ingrés hospitalari.
Així doncs, les aules hospitalàries són àmbits educatius en elsquals els docents donen suport i afavoreixen la continuïtat del procés d’aprenentatge dels infants i joves hospitalitzats, que, a causa de la malaltia, en aquest cas la leucèmia, no poden seguir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aulas Hospitalarias
  • Aulas Hospitalarias
  • Aulas Hospitalarias
  • aulas hospitalarias
  • Aulas hospitalaria
  • Aulas hospitalarias
  • aules hospitalarias
  • Aulas Hospitalarias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS