Autores 2º Batxiller

Páginas: 3 (627 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2012
4.Crítica al concepte de Déu. El Nihilisme.

El pensament filosòfic de Nietzsche és, fonamentalment, una crítica dels valors tradicionals de la cultura occidental i un intent d'elaborar una novafilosofia com a alternativa a allò que critica.
En la crítica que fa al concepte de Déu, Nietzsche ens parla de “la mort de Déu” i ens diu qué, quan la raó substituïx a la fe per a descobrir laveritat, la raó descobrix que no hi ha tal Déu, que no és quelcom necessari, que la raó es basta a si mateixa. D’aquesta manera ens vol mostrar la negació de tots els trasmons inventats per la religió,gran mentida que converteix la vida en una mera ombra.
La mort de Déu no significa només la pèrdua de la fe en l'existència de Déu, la seua mort significa l'afonament d'esta moral, la caiguda delsvalors sobre els quals s'ha edificat la nostra cultura; un eclipsi del vell sol i el naixement d'una nova aurora, edificada sobre nous valors. Sense Déu no caben valors objectius, absoluts, eternsdes dels que jutjar el bo, la veritat, la realitat. Ja no hi ha un món real i un altre aparent, ja no hi ha més sentit en la vida que el que des de la nostra perspectiva creiem.
Segons Nietzsche, laidea de Déu venia agonitzant des del Renaixement, però va ser la Il·lustració la que va precipitar fulminantment la seua defunció. Déu era el sentit del món, l'insubornable sancionador - premi,castic- de la moral, creador, mantenidor de la dignitat humana. Però Déu era també, la possibilitat del bé i el mal, de la realitat i l'aparença, de la veritat i la mentida, d'un coneixement organitzat,les lleis de la naturalesa i de la lògica, conservador de l'estabilitat en l'existència de les coses i de la identitat personal. Explicat el significat de la mort de Déu, Nietszche manifesta que talesdeveniment pot no alliberar, si l'home no pren consciència que ara, sense excusa, ell és el lliure creador de valors, ell mateix haurà de convertir-se en déu per a ser mereixedor d'eixe fet.
El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Proyecto: Seguir a Un Autor, 2º Ciclo
  • Batxiller
  • batxiller
  • Batxiller
  • Batxiller
  • Batxiller
  • Batxiller
  • Contextos Filosoficos Autores 2º Bachillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS