Autors

Páginas: 4 (932 palabras) Publicado: 25 de abril de 2013
MIGUEL DE CERVANTES:Miguel de Cervantes Saavedra(Alcalà de Henares,29 setembre de 1547-Madrid,22 abril de1616) va ser un soldat,novel·lista,poeta i dramaturg espanyol.
És considerat una de lesmàximes figures de la literatura espanyola i universalment conegut per haver escritEl Quixot de la Manxa, que molts crítics han descrit com la primera novel·la moderna i una de les millors obres de laliteratura universal, a més de ser el llibre més editat i traduït de la història, només superat per la Bíblia. Se li ha donat el sobrenom de «Príncep dels Enginys».

SALVADOR ESPRIU: (Santa Coloma deFamers, 10 de juliol de 1913-Barcelona,22 de febrer de 1985) fou un poeta, dramaturg i novel·lista català, considerat un dels renovadors, juntament amb Josep Pla i Josep Maria de Segarra i deCastellarnau, de la prosa catalana de fórmules noucetistes.

JOSEP PLA: (Palafrugell,8 de març de 1897–Llofriu,23 d'abril de 1981) fou un escriptalor i periodista català, figura referent de la literaturacatalana de tots els temps.
La seva original i extensa obra literària, que abasta de forma gairebé ininterrompuda sis dècades i més de 30.000 pàgines, va ser essencial per a la modernització de lallengua catalana i per la popularització d'una literatura costumista, clara, d'adjectivació intensa i a estones bolcada en la descripció del seu entorn més proper. Els seus articles d'opinió, les sevescròniques periodístiques i els seus reportatges sobre els nombrosos països on va viatjar constitueixen també un singular testimoniatge de la història del segle XX.

MERCÈ RODOREDA: (Barcelona, 10d'octubre de 1908 -Girona, 13 d'abril de 1983) fou una escriptora catalana que va rebre, entre altres guardons, el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes de 1980.Es considera l'escriptora de llenguacatalana contemporània més influent, tal com ho testifiquen les referències d'altres autors a la seva obra i la repercussió internacional, amb traduccions a trenta llengües diferents. La seva producció...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • autors valencians
  • modernitat autors
  • Autors ètica
  • Autors rights
  • Autors Filosofia
  • Catal Autors
  • Autors
  • Autors valencians contemporanis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS