Autors

Páginas: 4 (805 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2015
TREBALL AUTORS DE CATALÀ

- Corrent literari (teatral) d'Àngel Guimerà.
La dramaturgia.

- Corrent literari de Joan Maragall.
El modernisme.

- Que és la teoria de la paraula viva?
Era un pensamentbasat en el romanticisme, els poetes, que viuen en la natura, expressen la vida i la bellesa a través de la paraula que es converteix en poesia després de contemplar-la.

- Característiques de lapoesia de Salvat Papasseit, de quin autor s'inspirava.
Es caracteritza per l’exaltació a la vida, a la llibertat i a la lluita. Adopta diferents tècniques poètiques, del futurisme i el cubisme, peròtambé escriu poemes totalment formals.
S'inspirava de Joan Maragall.


- Característiques de la febre d'or de Narcís Oller.

Es tracta d’una novel·la extensa i complexa, en que hi manifesta un gran dominide les tècniques i els plantejaments literaris naturalistes i realistes. Barcelona és l’espai central de l’obra, però també Vilaniu i París, i els personatges estan perfectament dibuixats, fruitd’una llarga observació i documentació prèvia de les maneres de parlar i dels ambients barcelonins.


- Característiques literàries d'Aloma de Mercè Rodoreda.

És la novel·la psicològica més important deMercè Rodoreda, en què es tracten les relacions entre un home madur i una dona jove.


- Característiques dels cal.ligrames de Salvat Papasseit.

Combina la literatura i el dibuix és una composiciópoètica que descriu plàsticament un objecte amb la forma i la disposició de les paraules sobre el paper.


- Corrent literari d'Àngel Guimerà, les tres etapes.

1a: (1879-1890) eren obres de temahistòric en vers, amb característiques que el lliguen encara al romanticisme (obres destacades d’aquesta etapa: Mar i cel i El fill del rei).

2a: (1890-1900) eren drames en prosa i de temàtica contemporàniaa l’autor, amb trets més propis del realisme i referències a la problemàtica social de les capes més humils (obres més importants : Maria Rosa, Terra baixa i La filla del mar).

3a: (1901-1911)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Autors
  • autors valencians
  • modernitat autors
  • Autors ètica
  • Autors rights
  • Autors Filosofia
  • Catal Autors
  • Autors

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS