Aventura De Miguel Littin, Clandestino En Chile

Páginas: 5 (1038 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2013
Turkije in Eurovisie 2013

David Carache
V4-A

Fase #1
Eerst ga ik uitleggen wat Eurovisie is voor het geval dat meneer niet weet wat het is. De Eurovisiesongfestival is een liedjeswedstrijd die sinds 1954 wordt gehouden waarin ongeveer 40 landen meedoen elk jaar. Elk land moet een zanger/es met een liedje kiezen om ze te vertegen woordigen in de gastland. Eurovisie wordt elk jaar geziendoor honderden miljoenen mensen die stemmen voor hun winaar. Wie wint krijgt de recht om de festivaal de volgende jaar te organiseren. Eurovisie is iets heel mooi want het is heel divers. Niet alleen in de soort stijl van liedjes want elk land zendt verschillende stijlen van muziek maar ook in de zanger. Er is geen racisme in deze festivaal. Het maakt niet uit wat jouw huidskleur is of je religie ofjouw sexuele orientatie is(hetero, homosexual of transgender). Iedereen mag meedoen. Eurovisie brengt iedereen samen. Sommige landen die in het verleden of tegenwoordig politiek problemen hebben gehad latten dat aan het kant en hebben een prettige tijd met elkaar. Laatste jaar was het door Loreen van Zweden gewonnen in Bakoe, Azerbaijan dus dit jaar zal het in Malmo, Zweden zijn. Door deeconomische crisis in Europa zijn veel landen teruggetrokken. Een van ze is Turkije. Op 14 December is TRT(hun nationale zender) laten bekendgemaakt dat Turkije niet in Malmo zou zijn. TRT zegt dat hun beslissing heeft te maken met dat zij ontevreden zijn met het invoering van een gemengde jury / televote stemsysteem en met de huidige status van de “Big 5”(landen die het meest geld geven gaan naar definale). Turkije is een van de meest succesvolle landen in de festivaal met in de laatste 10 jaren veel top 10 plaatsingen hebben gehad. Hun liedjes zijn elk jaar een van de meest favoriet om te winnen en nu dat ze hebben teruggetrokken zijn veel turken ontevreden. Veel fanatieken zeggen dat dat niet de reden kan zijn omdat de regel van de stemsysteem is sinds 1975 al in praktijk en de “big 5” regelsinds 2000.
Fase #2
Ik denk dat veel optieken een rol hebben gespeeld in de terugtrekking van Turkije in Eurovisie. Ten eerste is de economisch optiek: Eerst moeten ze en national finale organiseren om hun zanger en liedje te kiezen. Dan moet TRT al hun zangers uitgaven betalen en dan moeten ze de ovirige deelname kosten betalen. Dat zou te veel zijn geweest voor TRT.
Ten tweede denk ik dat hetethische optiek ook een rol heeft gespeeld in de terugtrekking van TRT: Kan zijn dat zij denken dat het te oneerlijk is. De stemregel kan jouw goed net zoals slecht beinvloeden bijvoorbeeld als de jury jouw lied niet goed vinden geven ze die land geen punten terwijl de publiek wel die lied goed vind en wel voor de land stemt dit kan ook andersom gebeuren.

Fase #3/4
Ik denk dat de centralwaarden zijn welvaart en gelijkheid/eerlijkheid want TRT streeft naar beide met hun tantrum.
Welvaart omdat Eurovisie kost veel geld om mee te doen dus als ze niet meedoen dan hebben ze die extra geld in hun zak. TRT moet al deze kosten zichzelf betalen want ze krijgen geen geld van de regering want zij zijn een privee zender dus onafhankelijk van de regering. Maar dan zullen ze niet de aantalkijkers die zij zouden hebben als zij Eurovisie zouden uitzenden. Vorig jaar waren 24% van alle turken die tv waren aan het kijken Eurovisie aan het kijken. Turkije is een land met bijna 75 miljoen mensen dus veel mensen waren eurovisie aan het kijken. TRT moet beslissen wat levert meer opbrengst: niet meedoen of wel meedoen
Gelijkheid/eerlijkheid: TRT denkt dat elke land moet eerst naar de semi finaleen als de publiek jouw naar de finale wil laten gaan dan wel maar niet met de “big 5” (frankrijk, Verenigde Koninkrijk, Spanje, Italie en Duitsland)regel waarin die 5 automatisch naar de finale gaan. Normaal doen die 5 landen niet goed in de finale. Maar de gelijkheid die TRT naar streeft gaat nooit gebeuren volgens mij want de big 5 geven het meest geld en zonder hun contributie kan Eurovisie...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La aventura de miguel littin clandestino en chile trabajo
  • Miguel littin. clandestino en chile
  • La Aventura De Miguel Littin Clandestino En Chile
  • Las aventuras de miguel littin clandestino en chile
  • Reseña de La aventura de Miguel Littin clandestino en Chile
  • Miguel littín clandestino en chile, resumen cap 1,5,10
  • miguel littin clandestino en chile
  • Critica del libro la aventura clandestina de miguel littin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS