Bachillerato

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (566 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 19 de diciembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
1. Record històric
El futbol sala neix a l’Uruguay al 1930, pero es al Brasil, el país que a partir del 1936 l’impulsa el difón. Al 1949 s’elabora el 1er reglament, i no es fins al 1971 que escrea la federacio internacional de futbol sala a la seu de Sao Paulo (Brasil). Al 1949 s’introdueix a España per mitjá dasociacions esportives.

2. Accions tecniques i tactiques
a) Les accionsd’atac i de defensa.
Per jugar a futbol sala es necessari dominar una sèrie de gestos que ens permetran cotrolar la pilota amb el cos (exepte mans): cap, pit, peus, cames i genolls. Aquest dominiens permetrá portar a terme acciones tècniques i tàctiques com aquesta:
1- Accions d’atac: - Copejament de la pilota: Es el recurs mes uilitzat. Ens permet progresar en el camp de joc. Es potexecutar amb diferents parts del cos: amb el peu, amb el cap(part frontal, lateral o superior. Desde les posicions ‘’aturats , corrents, saltant o en planxa’’.
-La pasada: Acció que permet fent uncopejament que dos jugadors es relacionin. Permet portar la pilota en un minim de temps i pasarla a un jugador que estigui més bé situat.

- El xut: Ens permet amb un copejament enviar la pilota a laportería contraria amb l’objectiu de fer gol. Aquest xut depenent de la zona on esta situat el jugador i desde l’angle respecte la portería pot ser: rasa, vaselina, alt, amb efecte, de taló, depuntera(molt utilitzat)…

- La conducció: S’utilitza per trasladar la pilota d’un lloc a un altre.
- El regateig: Acció integrada per tots aquels moviments que es fan per sortir-ne del contrari. Perduur-lo a terme es molt important moure el cos i la pilota amb velocitat.

Encara hi ha unes altres accions d’atac com per exemple el desmarcatge, els canvis de posició i les parets.

2- Accions dedefensa: - Marcatge: Acció defensiva que intenta evitar que el jugador atacant superi el defensor.
-Intercepció: Acció que es talla la trayectoria d’una pasada.
- Entrada: Acció d’un jugador per...
tracking img