Badminton

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 8 (1801 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 3 de septiembre de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
BÀDMINTON

Nom:Alexei Troyan

Classe:1 Batx B

Assignatura:Educació Física

Índex

Índex
Índex2
Introducció3
Història3
Estat actual4
Reglament4
Camp4
Material4
Reglament de joc5
Tècnica de l'esport7
Tàctica de l'esport9
Atac i defensa9
Sistema endavant-enrera9
Sistema en paral·lel9
Sistema mixt9
Bibliografia10

IntroduccióEl bàdminton es un esport de raqueta en el cuals'enfronten dos jugadors, o dues parelles de jugadors, sobre un camp rectangular al mig del qual es troba una xarxa elevada. En bàdminton no es juga amb pilota si no que s'utilitza una mena de projectil de forma cònica anomena volant o ploma, amb una base de plumes que fa que vagi més lentament.

Història
El bàdminton és una versió moderna d'un joc primitiu xinès anomenat battledore.L'actual joc de bàdminton va sorgir a l'Índia, on es deia Poona. Alguns oficials de l'exèrcit britànic que van veure aquest joc a l'Índia s'hi van fixar i van decidir portar-lo a Anglaterra el 1873 . El duc de Beaufort es va interessar en el joc , i com que es practicava sovint a la seva finca coneguda com Badminton, aquest nom va continuar siguen associat amb el joc.
El primer club de bàdminton vaser format a Bath, Anglaterra, el 1873. El joc es va implantar als Estats Units en 1890 i també va ser introduït al Canadà. L'Associació Nacional de Bàdminton dels Estats Units va ser creada el1895. En aquesta època es van unificar les regles.
El bàdminton a Espanya va començar a practicar a Galícia a principis de la dècada dels 70. El primer campionat d'Espanya de bàdminton es va disputar aValladolid el 1982.

Estat actual
Actualment el bàdminton és un esport minoritari a Catalunya, comptant casi 30 clubs afiliats. Hi ha 17 federaciones territoriales a tota España.

ReglamentCampEstà limitat per línies de quatre centímetres d'amplada. Excepte per la línia mitjana que delimita la zona de servei del costat dret amb la zona de servei del costat esquerre que és més prima.Cada líniaforma part de la superfície delimitada i està traçada al seu interior. Es traça la línia mitjana repartint la seva amplada entre les dues zones de servei.
La pista de bàdminton té una amplada total de 6.1 metres, que es redueix eliminant dos carrils laterals fins als 5.18 metres per partits individuals. La llargada total és de 13.4 metres, i tot plegat és delimitat per línies de quatre centímetrespreferiblement de color blanc o groc. A la pista hi són delimitades les zones de servei, tan del dret com de l'esquerre, que s'amplien lleugerament als partits de dobles.
La xarxa alça entre 1,50 i 1,55 metres (5 peus i 1 polsada) en els laterals i 1,524 metres al centre (5 peus). Els pals que sostenen la xarxa se situen en la línia de dobles encara que es jugui en individuals o també en dobles.Aquesta xarxa no pot ser tocada pel volant.

Material
La raqueta: .Hi ha diverses marques de raquetes al mercat. El preu varia segons la qualitat. El seu pes màxim aconsellat és de 120 gr., amb el cordam inclòs. Hi ha raquetes per a l'alta competició, de gran flexibilitat i qualitat, amb un pes d'entre 75 i 80 gr. Actualment es fan amb fibra de carboni, metall i ceràmica pel cos i cordestrenades per la superfície de colpeig, que ha de ser plana. Amb unes mesures totals que s'han de mantenir per sota dels 68cm de longitud (d'aquests només 29 corresponen al cap de la raqueta) i 23 d'amplada.

El voltant: El volant pesa de 4'75 a 5'5 gr. Té 16 plomes fixades sobre una base de suro de 2'54 a 2'86 cm. de diàmetre. La longitud de les plomes és de 6'4 a 7 cm. Hi ha dos tipus de volant: elde plomes i el de niló o plàstic. Una de les seves facultats és la capacitat per fer grans canvis de velocitat en molt poc temps i espai.Reglament del joc

L'objectiu del joc és enviar el volant per sobre de la xarxa colpejant-lo amb la raqueta
per aconseguir que caigui al terra del camp contrari. Cada vegada que ho aconsegueixis et
anotaràs un punt.
El...
tracking img