Badminton

Páginas: 5 (1039 palabras) Publicado: 5 de enero de 2013
1

Índex
On es juga i amb què? ..............................................pg.3 - 4 Com es juga? ......................................................... pg. 4 - 5 Reglament ................................................................. pg. 5 Tècnica ..............................................................pg. 5 - 6 - 7 Curiositats................................................................... pg. 7

2

On es juga i amb què?
Les dimensions Les dimensions d’un camp de Bàdminton són de 13,40 m. de longitud per 6,10 m. d’ample; en canvi en individuals, les dimensions són de 13,40 m. per 5,18 m. d’ample. Les línees que limiten el camp han de ser grogues amb una amplada de 4 cm. Al voltant del camp tindrà que haver-hi un espai lliure d’obstacles de 0,50 m. en elslaterals i 1 m. en el fons. La superfície del camp pot ser de fusta o sintètica. Normalment les línies que delimiten la pista es marquen tant per al joc d'individuals com el de dobles, encara que les lleis permeten que la pista marcada sigui només d'individual. En els dobles la pista és igual que en individual, però la zona de servei en dobles és més curta.

3

La raqueta i el volant -Lasuperfície de la raqueta te que ser plana, i consistirà en un disseny de cordes creuades connectades a un marc. -El volant pot ser de materials naturals o sintètics.

Mides de la xarxa

Com es juga?
Nombre de persones que juguen i temps que dura -Un partit de bàdminton pot ser jugat per un jugador, individuals (partit simple), i per dues persones, dobles (partit dobles o dobles mixtos). -El costat quetreu es diu servidor i el costat adversari es diu receptor. Desenvolupament i puntuació Es juga al millor de 3 jocs o sets. En el joc d’individuals guanya un joc el primer que marqui 21 punts. Si s'arriba al 20-20, el jugador que aconsegueixi dos punts d'avantatge al marcador guanya el set. En cas d'arribar a 29-29, el guanyador del set és el primer a arribar a 30.

4

En el joc de dobles lapuntuació funciona exactament igual que en l’individual, però a més cada parella només disposa d'un servei (a diferència del sistema anterior, en el qual es disposava de dos serveis). La ubicació de cada jugador al servei i la recepció és una mica més complexa que en individual. El servei El servei s’ha de fer del fons del propi camp, a un costat, i s’ha de fer de manera que el cap de la raquetaestigui en el moment del cop més baixa que la mà del servidor que agafa la raqueta. En el moment del cop, la raqueta no ha de sobrepassar la cintura.

Reglament
Faltes 1. Servir per damunt de la cintura o si el cap de la raqueta, al colpejar, està per damunt de la mà del servidor. 2. Si al servir, el volant cau fora de l'àrea de servei corresponent. 3. Si en el moment del servei, el servidor oel receptor estan fora de l'àrea que els correspon. 4. Si durant el joc el volant cau fora del camp. 5. Si es colpeja el volant en camp contrari. 6. Si durant el joc, un jugador toca la xarxa o els pals. 7. Si el volant o la raqueta d'un jugador queden atrapats a la xarxa, o si es colpeja dues vegades consecutives en el mateix camp. 8. Si un jugador fa obstrucció.

Tècnica
Amb el bàdminton, espot colpejar el volant de sis maneres diferents segons l’alçada del volant, la posició en el camp, la velocitat que va..., i són les següents: Clear, deixada alta ( o “drop”), smasch, drive, deixada baixa i lob; les explico breument a continuació:  Clear La raqueta ha de colpejar el volant per damunt del nostre cap, a una altura que el nostre braç quedi casi estirat en el moment del cop (el colzeha d’estar lleugerament doblegat per imprimir més força al volant). El cap de la raqueta (la zona que colpeja el volant), ha d’estar lleugerament inclinada cap amunt.

5

 Smasch La tècnica continua sent la mateixa, però el cap de la raqueta es dirigeix cap a baix i el cop de canell ha de ser molt més brusc, acompanyat del cop.  Drive Aquest cop consisteix en què la raqueta colpegi el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • bàdminton
  • badminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS