BAH A COCHINOOOOS

Páginas: 4 (809 palabras) Publicado: 29 de abril de 2015
El gener de 1959 Fidel Castro va derrocar el dictador militar Fulgencio Batista i va ocupar el poder  a Cuba, on va instal·lar un règim revolucionari que mai va ser acceptat pels Estats Units.
Elsrevolucionaris van iniciar una reforma agrària que va comportar el repartiment de les terres que les grans companyies nord-americanes posseïen a l’illa i aquest fet va fer que les relacions del règimcastrista amb el govern nord-americà aviat es deterioressin irreversiblement.
Com a resposta, els EUA van boicotejar econòmicament a l’illa amb les importacions de sucre, el principal producted’exportació amb que comptava Cuba. Aquest fet va fer que Cuba rebés el suport de la URSS i s’arrenglerés en el bloc comunista.
Per als soviètics, l’aliança amb la Cuba de Fidel Castro va ser un gran avantatgeestratègic en el context de la Guerra Freda, ja que, per primer cop, la URSS podia comptar amb un aliat polític en el continent americà.
El juliol de 1960, Kruixtxov va confirmar el suport soviètica Cuba “en la seva lluita per la llibertat” i la disposició soviètica a comprar la collita de sucre cubà.
Pels Estats Units, l’existència d’un país aliat de la Unió Soviètica suposava una amenaça iun factor de desestabilització per a tota l’Amèrica Llatina tot potenciant el naixement de nous moviments revolucionaris a la rereguarda nord-americana.
En 1961 el president nord-americà JohnFitzgerald Kennedy, davant de la situació de l’aliança soviètico-cubana, va plantejar-se diferents alternatives per acabar amb el problema cubà: va afavorir la invasió de l’illa per part d’un grup derefugiats cubans, procedents dels EUA i sota la direcció de la CIA, amb l’objectiu de derrocar el règim castrista. Aquesta expedició va desembarcar el 17 d’abril de 1961 a la Bahía de los Cochinos però varesultar un fracàs pels nord-americans.
Fidel Castro davant d’aquest fracassat atac ,però temerós d’una altra possible invasió per part dels Estats Units, va demanar ajuda militar i protecció a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bah Bah Bah
  • Es un bah
  • Bah
  • Baha california
  • Audifonos Baha
  • La bah a del Minamata
  • BAH
  • El bah

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS