Balonmano

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 6 (1334 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 4 de mayo de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto


-HANDBOL-
Educació Física

IES Antoni Llidó

4t ESO A

Marina Ballester Ripoll

-HANDBOL-

L'Handbol és un joc de pista o camp disputat per dos equips la finalitat del qual és enviar la pilota a la porteria contrària, llançant-la amb una mà des de fora de la línia que delimita l'àrea de porteria.

PISTA

L'handbol es juga en una pista de 40 m x 20 m, en el qual hi ha unalínia que la divideix en dues meitats, amb una porteria en el centre de cada una de les línies de fons, amb una àrea cada porteria de 6 m que assenyala la zona per la qual sols pot jugar el porter, un punt de llançament de penals a 7 m de la porteria, i una àrea des d'on es llancen els cops francs a 9 m, a 2,5 m de la línia divisòria dels dos terrenys es troben les dues zones de canvi.
Les porteriesmesuren 5 m d’ample i 2 m d’alt.

 EL BOT

És la tècnica que serveix per avançar cap a la porteria contrària. Però, sempre que sigui possible, el mitjà més ràpid i segur d’apropar-se a l’àrea de l’equip adversari és el pas. El bot té, també, les seves aplicacions.
S’usa quan el jugador ha de recórrer molts metres per arribar a la porteria adversària, habitualment quan un equip recupera lapilota i es llança ràpidament a l'atac amb clares possibilitats d’aconseguir un gol. A més, pot servir com una manera de protegir i conservar la pilota en presència d’un oponent.

EL PAS

És, sense cap dubte, l’acció tècnica més important en handbol, perquè és la que es realitza en major nombre d’ocasions. L’usen els jugadors per apropar-se a la porteria de l’equip adversari amb la intenciód’aconseguir un gol. Un bon pas ha de ser precís, assegurat, amb força, sense mirar al receptor i s’ha de manejar el major nombre de tipus de passos.

EL LLANÇAMENT

És la tècnica que culmina l’atac. El gol és el just premi d’un llançament ben dirigit cap a la porteria contrària. Així, ha d’aconseguir potència i precisió perquè la pilota arribi a la xarxa lluny de l’abast del porter. Els jugadorsexecuten aquesta acció tècnica en general amb una mà, encara que també és possible practicar-la amb les dos. Un bon tir ha de ser llançat en el moment oportú, ràpid, precís, potent i variat.

FINTES:

Són uns moviments en què s’intenta enganyar un jugador contrari. L’objectiu és aconseguir demarcar-nos, passar la pilota o llançar a porteria.

PORTER

El porter és un jugador que ha dedominar una tècnica totalment diferent a la resta dels jugadors d’un equip d’handbol, excepte els passos, les accions del porter necessiten un entrenament especial. Són moviments que es fan a gran velocitat ja que els llançaments a porteria solen ser molt potents i el porter ha de reaccionar ràpidament per rebutjar la pilota. Per tant, una de les característiques fonamentals del porter és la velocitatde reacció de les seves extremitats i la seva flexibilitat.

Entre les tècniques del porter trobem:
. Que segueix la pilota d'un costat a un altre de la porteria.
. Intentarà no tirar-se al terra.
. Jugarà una mica avançat per cobrir més angle.
. Rebutjarà gairebé tots els llançaments amb les seves extremitats.
. Recollirà la pilota en la seva àrea després del rebuig.
. Bloquejarà la pilotaquan sigui possible, en comptes d’aclarir.
. Passarà als companys que més a prop i en millor situació es trobin.

TÀCTICA

És necessària una estreta col·laboració entre els components de l'equip per aconseguir l'objectiu de marcar gol. Els jugadors ocupen posicions diferents segons siguen les seves característiques físiques i tècniques. Aquestes són les diferents posicions dels jugadorsatacants en l’handbol:
Principio del formulario
· Extrems:(F i D) Són els que juguen més a prop de les línies de banda i de fons. Són jugadors ràpids i molt hàbils, acostumats a llançar a porteria des de posicions molt difícils. Solen finalitzar el contraatac.
· Pivot:(E) Juga en el centre de l’atac, entre els defenses de l’equip contrari. És un jugador fort, que lluita cos a cos amb els...
tracking img