Banquer anarquista

Páginas: 3 (714 palabras) Publicado: 30 de diciembre de 2011
Fernando Pessoa (1888-1935) poeta i escriptor portuguès. Va ser reconegut com un dels autors més importants del segle XX. Els seus treballs es caracteritzen pels heterònims, una de les seves obrespublicades en vida va ser El banquer anarquista,publicada a Contemporània ,revista portuguesa dels anys 20. Al 2002 l’editorial Quaderns Crema publica el llibre amb la traducció de Manuel Guerrero.Pessoa durant la seva vida va tenir diverses influencies filosòfiques, la seva obra més important va ser anomenada Pessoa ell mateix. L’autor es va veure activament participatiu amb les polítiques delseu temps. Casualment en el temps on es publica aquesta obra (el banquer anarquista) a Europa hi ha una gran sèrie de moviments politics,casualitat?
El banquer anarquista consta d’un diàleg breu en unúnic capítol que narra la historia entre un banquer i el seu amic,un personatge sense gaire rellevància. Per una banda el banquer té una ideologia concreta i aquest intenta explicar la seva tesi sobreel tema. Per altra banda l’altre personatge escolta amb curiositat els seus arguments i analitza les idees.
La visió que ens planteja l’autor es força singular, qui pot creure que un banquer tinguiuna ideologia com l’anarquista? I a sobre que aquest digui que ara que és banquer és més anarquista que abans. Interessant poder veure els arguments i contraarguments que es donen per donar suport ala tesi del banquer.
Els arguments donats pel banquer són molts i molt diversos. La seva intenció no és convèncer a ningú, sí és un text ideològic però no propagandístic. Al text les ideesanarquistes estan relaxades de manera molt personal i amb una visió molt peculiar.
El banquer explica com va arribar a iniciar-se i apropar-se a la ideologia anarquista, per això comença parlant de la sevajoventut i l’anarquia en la teoria o la pràctica. Ell, al veure les injustícies socials i la superioritat d’alguns, va pensar que era hora de revelar-se i que ningú era superior a ell per qualitats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya Del Banquer Anarquista
  • Banquo
  • El anarquismo
  • Anarquismo
  • anarquismo
  • Anarquismo
  • Anarquismo
  • Anarquismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS