Barreras de Protección en Quirófano

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (983 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 6 de diciembre de 2013
Leer documento completo
Vista previa del texto
BARRERES DE PROTECCIÓ DINS EL QUIRÒFAN

Per entrar a un quiròfan és imprescindible que el personal quirúrgic utilitzi barreres per tal d’evitar el contagi de gèrmens i bacteris, tant cap al pacientcom del pacient al personal quirúrgic. Aquests gèrmens i bacteris es poden disseminar per l’aire, per contacte de la pell o de roba contaminada. Per tant, s’han de seguir uns protocols d’actuacióquant a l’ higiene personal i vestimenta.

BARRET I PEÜCS
El primer que s’ha de fer abans d’entrar a un quiròfan és posar els peücs als peus per tapar les sabates i el barret al cap per recollir elcabell.
Acte seguit passem al rentat de mans.

RENTAT DE MANS QUIRÚRGIC
És necessari realitzar un rentat quirúrgic abans d’una intervenció quirúrgica o abans de realitzar qualsevol tasca querequereixi un alt grau d’asèpsia. La finalitat és eliminar la flora transitòria i el màxim de flora resident de les mans.
Material:
• Sabó líquid en un dispensador amb dosificador, i sabó líquid ambantisèptic (gluconat de clorhexidina a 4% o povidona iodada a 7,5%), o d’un sol ús com els que vénen incorporats als raspalls. Mai pastilles de sabó, mantenen la humitat i poden fer proliferar elsbacteris.
• Raspall estèril suau d’un sol ús i bastonet d’ungles.
• Tovalloles estèrils (paper, gases...)
Recomanacions:
Mantenir les ungles curtes i sense esmalt.
Procés:
Aquest procés té unadurada d’ aproximadament entre 2 i 6 minuts.
1. Treure anells, rellotges i braçalets.
2. Rentar les mans i els avantbraços amb sabó, tenint especial cura dels espais interdigitals, els palmells i plecsde les articulacions.
3. Netejar sota les ungles amb bastonet o raspall.
4. Esbaldir amb aigua.
5. Aplicar sabó antimicrobià amb un raspall suau (potser el portarà el raspall incorporat) i rentarmecànicament i en aquest ordre: dits, mà, canell i avantbraç. Repetim l’acció amb els altres dits, mà, canell i avantbraç.
6. Esbaldir amb aigua abundant deixant caure el raig des de els dits cap...
tracking img