batxillerato social humanístico

Páginas: 3 (541 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
El Big Bang i la història de l'Univers

El Big Bang, literalment gran esclat, constitueix el moment que del "no res" sorgeix tota la materia de l'Univers. La matèria, fins aquest moment, és unpunt de densitat infinita, que en un moment donat "explota" i s’expandeix en totes les direccions i crea el que coneixem com el nostre Univers. Just després del moment de la "explosió", cada partículade matèria va començar a allunyar-se molt ràpidament una d'una altra. Els físics teòrics diuen que aquests fets es van produir a partir d'un centèsim de segon després del Big Bang.
La matèriallançada en totes les direccions per l'explosió està constituïda exclusivament per partícules elementals: Electrons, Positrons, Mesons, Barions, Neutrins, Fotons i una llarga llista fins més de 89 partículesconegudes avui en dia.
Gamow va plantejar que l'Univers es va crear en una explosió gegantesca i que els diversos elements que avui s'observen es van produir durant els primers minuts després de laGran Explosió o Big Bang, quan la temperatura extremadament alta i la densitat de l'Univers van fusionar partícules subatòmiques en els elements químics. Els càlculs més recents indiquen quel'hidrogen i l'heli han estat els productes primaris de la Gran Explosió, i els elements més pesants es van produir més tard, dins de les estrelles. Aquesta teoria proporciona una base per a la comprensió delsprimers estadis de l'Univers i la seva posterior evolució. A causa de la seva elevadísima densitat, la matèria existent en els primers moments de l'Univers es va expandir amb rapidesa. Al'expandir-se, l'heli i l'hidrogen es van refredar i es van condensar en estrelles i en galàxies. Això explica l'expansió de l'Univers.
Segons s'expandia l'Univers, la radiació residual del Big Bang vacontinuar refredant-se, fins arribar a una temperatura d'uns -270 °C. Aquests vestigis de radiació de fons de microones van ser detectats pels radioastrònoms el 1965, proporcionant així el que la majoria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • sociales y humanisticas
  • Sociales y Humanistica
  • Conocimiento Social Y Humanistico
  • Proyecto Universitario Social-Humanístico
  • Social humanistica
  • social humanistica
  • Estudio de la comunicación como disciplina humanistica y social
  • Batxillerato

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS