Bbhhhhhhhh

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (999 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 4 de marzo de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Examen de Socials, “Resum complet del tema 8”
* El regnes principals que hi havia a Europa a la Baixa Edat Mitjana eren els següents:
· Anglaterra i França.
· L’imperi Germànic i la PenínsulaItaliana.
* La Guerra dels Cent anys és una sèrie de conflictes entre Anglaterra i França. Van guanyar els Francesos, perquè els Francesos van aconseguir expulsar els Anglesos de França.
* Lamonarquia autoritària és una forma de govern dels estats del segle XV i XVI, que es caracteritzava pel fer de tenir un monàrquic fort, un exercit permanent, una complexa burocràcia administrativa(funcionaris, jutges, recaptadors d’impostos reials) i, finalment, una naixent diplomàtica que feia possible que els estats tinguessin una relació permanent entre ells.
* La guerra civil de Castella(Juana la Beltraneja – Isabel):
· Hi va haver un gran enfrontament entre la neboda i la tia, Juana la Beltraneja, era il·legítima i va donar suport a la germana del monarca, Isabel, com ha hereva deltron. El conflicte entre els partidaris de Joana i els
* La formació de la monarquia Hispànica: Tot i que la guerra civil de Castella d’Isabel va acabar amb la pujada al tron de la Reina Isabel(1479), Muller de Ferran II d’Aragó, amb la qual cosa quedaren associats el regne de Castella i la corona d’Aragó. Els Reis Catòlics van consolidar el poder de la corona, fet que significal’establiment de la monarquia autoritària a Espanya.
* Diferents politiques que van aplicar els reis catòlics a Espanya:
· Política religiosa: Unificar el cristianisme a la península, expulsio dels musulmansi jueus, obligació a convertir-se en cristians, (musulmans a convertits a moriscos).
· Política d’unions matrimonials: (van casar els fills amb hereus d’altres regnes).
* Les zones que es vaexpandir els reis Catòlics van ser:
· Annexio de Navarra.
· Conquista de Granada.
· Illes Canàries.
· Punts del Nord d’Africà.
· Sardenya.
· Nàpols.
· Amèrica.
* La burgesia és una classe...
tracking img