Beethoven

Páginas: 4 (969 palabras) Publicado: 12 de mayo de 2015
 Beethoven
Ludwig van Beethoven (16 de desembre [1] de 1770 - 26 de març de 1827) fou un compositor, director d'orquestra i pianista alemany. El seu llegat musical es vaestendre, cronològicament, des del Classicisme fins a inicis del Romanticisme musical.
Considerat l'últim gran representant del classicisme vienès (després de Christoph Willibald Gluck, Joseph Haydn iWolfgang Amadeus Mozart), Beethoven va aconseguir fer transcendir a la música del Romanticisme, motivant la influència de la mateixa en una diversitat d'obres musicals al llarg del segle XIX. El seuart es va expressar en nombrosos gèneres i encara que les simfonies van ser la font principal de la seva popularitat internacional, el seu impacte va resultar ser sobretot significatiu a les obres pera piano i música de cambra.
La seva producció inclou els gèneres pianístics (32 sonates per a piano), de cambra (16 quartets de corda, 7 trios, 10 sonates per a violí i piano), vocal (lieder i unaòpera: Fidelio), concertant (5 concerts per a piano i orquestra, un per a violí i orquestra) i orquestral (9 simfonies, obertures, etc.).
La música del quart moviment de la novena simfonia, està basadaen l'Oda a l'Alegria de Friedrich von Schiller i va ser elegida Himne de la Unió Europea.
Biografia[modifica] Infantesa a BonnVa néixer a Bonn al si d'una família humil d'origen flamenc. El seumateix nom indica la procedència dels seus avantpassats. La partícula van no és signe de noblesa i Beethoven, en alemany, vol dir "remolatxa", element que indica que procedia dels antics camperols delducat de Brabant.[2]
Casa de Beethoven a BonnEra el segon fill de Johan van Beethoven, originari de Mechelen als Països Baixos austríacs i de Magdalena Keverich. El seu pare era pianista, violinista icantant a la capella del príncep-arquebisbe Clemens. La seva mare era filla d'un inspector de les cuines del prínce.
Retrat de Beethoven als 13 anys. La família viu en unes discretes golfes de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Beethoven
  • BEETHOVEN
  • Beethoven
  • Beethoven
  • Beethoven
  • Beethoven
  • Beethoven
  • Beethoven

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS