bethoven

Páginas: 9 (2034 palabras) Publicado: 9 de enero de 2014
bethoven

Va néixer a Bonn el 16 de desembre de 1770.

Fill d'una família humil no va tenir una infància molt agradable.

El seu pare, cantant de la capella de la cort, era un alcohòlic i estava obsessionat en convertir al seu fill en un nen prodigi, al igual que Mozart. L'obligava a estudiar hores i hores tancat a la seva habitació i el maltractava quan no realitzava el que li imposava.Als 8 anys el presenta a concerts i fa una gira per Holanda. Als 12 anys destaca com a intèrpret de piano, orgue i viola. Rep lliçons de grans mestres com Mozart, Haydn i Salieri.

Beethoven té una vida difícil, en morí la seva mare s'ha de fer càrrec dels seus germans, i en ple èxit i reconeixement de la seva vàlua com a compositor comença a perdre el seu sentit més preuat, l'oïda. Amb 39anys es queda sord.

Beethoven busca refugi en la soledat i la música, s'aïlla de la societat, mostra un caràcter esquerp i solitari, però alhora és un home fort i tenaç, fet que l'ajudarà a composar obres on contrasten la tristesa i el dolor amb l'alegria i l'amor.

Beethoven trenca amb el paper del músic al servei de l'església o de la cort. És un artista que viu gràcies a les sevespublicacions i concerts, tot i que això el portarà a tenir problemes econòmics. És un home que estima la llibertat.

Després de patir diferents desamors, el 26 de maç de 1827 mor sol a Viena, enmig d'un dia tempestuós.
1era ETAPA
Dura fins als 30 anys. Té influencies de Mozart i Hayden. Una de les seves obres es:”Per a Elisa”
2ona ETAPA
Va dels 30 als 45 anys. En aquesta època supera una greu depressióa causa de la seva sordesa, ja que veu que es incurable. Escriu moltes obres.
3era ETAPA
VA dels 45 als 54 anys. La sordesa es total i utilitza quaderns per comunicar-se. D’aquesta època és la novena Simfonia.
ESTIL
Les seves peces, tot i que inicialment tenen una inspiració classicista, ben aviat comencen a mostrar l'inquiet i impetuós temperament del seu compositor.

Va composar quasi bétots els gèneres musicals coneguts a l'època, enriquint-los amb el seu llenguatge i personalitat musical.

Va ampliar i perfeccionar la forma simfònica, com ho demostren les 9 colossals simfonies, i va ser un precursors del moviment romàntic posterior.
Qüestionari sobre “COPYING BEETHOVEN”
 
1, A la primera seqüència de la pel•lícula, mentre la protagonista, Anne Holtz es dirigeix cap a laciutat creua una zona urbana o rural? Com es veuen els camperols? Com és la música que sona? Descriu-la i digues per a quina agrupació és? Quin efecte fan els pensaments musicals en ella?
La protagonista creua una zona rural. Els camperols es veuen bruts i pobres. Sona la música d’un violí. Se li apareixent diferents imatges de camperols.

2. Quan arriba al llit de mort de Beethoven, quin nom lidona a la música? Busca informació del que significa. 
Li dona el nom de la fuga. Fuga, en música, és un tipus de composició de contrapunt i també de semipunt i, a la vegada, una tècnica de composiciópolifònica per a un nombre determinat de parts, normalment anomenades veus.
Tal com suggereix el nom, en tractar-se d'una tècnica i una textura contrapuntística en la qual una veu fa sentir allò queuns moments abans ha fet sentir una altra, l'efecte resultant és que s'imiten, i/o que unes veus fugen de les altres.
Malgrat el fet que la fuga escolàstica estigui tan ben determinada, no hi ha acord entre els teòrics a l'hora d'establir si la fuga és més una forma musical o bé una textura musical.
La versió petita de la fuga rep el nom de fughetta.

3. A quin any ens situem, en unflashback? I a quina ciutat?
A Viena als ultims anys de la seva vida.

4. De quina obra parlen Anna i Herr Schlemmer? 
De la Novena Simfonia de Beethoven

5. Quins adjectius podem utilitzar per parlar de la primera aparició de Beethoven?
A partir d’aquest moment, sentim fragments de la 9a. Simfonia fins que la senyoreta va a veure Beethoven a casa seva. 
És un home amb un caràcter molt fort, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • bethoven
  • Bethoven
  • Bethoven
  • bethoven
  • bethoven
  • Bethoven
  • Bethoveen
  • bethoven

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS