biografia de buda

Páginas: 3 (546 palabras) Publicado: 13 de mayo de 2014
BIOGRAFIA DE BUDA
Buda va néixer al bosc Lumbini , prop de Kapilavastu ( actual territori del Nepal, proper a la frontera amb l'Índia ) . El seu nom original va ser Siddhartha Gautama. Després hiva cridar Gautama Buda , combinant el seu nom inicial amb l'epítet Buda , que significa " il·luminat " . Molts estudiosos van intentar determinar amb precisió les dates de naixement i mort de Buda ,però actualment segueixen en dubte .
L'única cosa certa , o almenys amb el que tots els historiadors estan d' acord , és que va viure 80 anys . La data de la seva mort podria situar-se entre els anys623 aC i 543 a.C. Encara que els historiadors occidentals i hindús no coincideixen ni les accepten . N'hi ha que estimen que va poder haver viscut al voltant de 200 anys després , és a dir , proper al'any 300 aC
Siddhartha Gautama va ser fill del cap de la classe guerrera Sakya , de Kapilavastu , segons expliquen en orient , la seva mare va somiar que un bell elefant blanc s'introduïa en la sevamatriu abans de donar a llum . La mare va morir la poc temps de néixer el seu fill . També diuen que els bramans van predir que Siddhartha Gautama seria un monarca universal .
A càrrec de la sevacriança van estar el seu pare i la madrastra. Vivia en un ambient de luxe, però aparentment des de primerenca edat s'inclinava cap a la meditació i la reflexió. Això generava rebuig al seu pare, quedesitjava que el seu fill fos un guerrer i posteriorment un líder governant.
A l'edat de 29 anys, va comprendre que "el sofriment és el destí de tota la humanitat". Això es deu al fet que va veure unancià, un malalt i un cadàver que el van ajudar a reflexionar. Aviat va abandonar a la seva família ia tota riquesa. Va renunciar al poder per iniciar la seva recerca. La recerca de la veritat. A aquestadecisió el budisme anomena la Gran Renúncia. És de vital importància en la història.
Peregrinar com captaire pel nord de l'Índia. Allí va rebre ensenyaments de diversos mestres brahmans, que en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografía del buda histórico
  • Biografia de buda
  • Buda
  • Buda
  • Buda
  • Buda
  • buda
  • Buda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS