Biografia de darwin

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (450 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
EXPOCICIÓ

Carles Robert Darwin va neixer a Shrewsbury, Anglaterra, el 12 de febrer de 1809 i va morir a Kent, Anglaterra, el 19 d'abril de 1882 (als 73 anys). Darwin va ser un dels naturalistesmés importants de tots els temps amb l'aportació del seu llibre "L'origen de les Especies" on explica que totes les espècies han evolucionat al llarg del temps a partir d'avantpassats comuns mitjançantla selecció natural.
Charles Darwin va neixer a la seva llar familiar de The Mount. Va ser el cinquè dels fills del seu pare Robert Darwin i la seva mare Susannah Wedgwood. Era net de Erasmus Darwinper part de pare i de Josiah Wedgwood per part de la mare. Las dos famílies eren unitaristes. Però Robert Darwin, que era lliure pensador en silenci, seguí la convenció preparant el bateig de Charlesen una església anglicana. El juny de 1817, quan Charles tenia uvit anys, la seva mare va morir.
El 1825 va anar a la universitat d'Edimburg per estudiar medicina, però va quedar disgustat a causade la brutalitat de la cirugia i va deixar la medicina.
Durant els següents 2 anys va va començar a interesar-se pel naturalisme. El 1827, el seu pare, per la falta de progressos de Charles, el vamatricular en arts al curs del Christ's College a Cambridge com a primer pas perquè esdevingués predicador anglicà.
Al tornar d'uns viatges a casa, va trobar una carta de Henslow que el recomanava queacompanyes el capità Robert FitsRoy, el capità de l'HMS Beagle, per anar a una expedició per cartografiar la costa de Sud-America. El viatge amb el Beagle va durar cinc anys (del 27 de desembre de1831 al 2 d'octubre de 1836. El pare de Darwin va fer certes inversions, que van permetre al seu fill ser un científic autofinançat .
A partir de les proves i observacions que va anar fent durant elviatge amb el Beagle Darwin va formúlar la seva teoria de l'evolució amb la qual va escriure L'origen de les espècies que es va publicar el novembre de 1859.
Alfred Walace va ser un dels personatges...
tracking img