Biografia De Francisco Franco

Páginas: 3 (731 palabras) Publicado: 30 de mayo de 2012
Franco i la dictadura franquista.


1.Biografia:
Francisco Franco Bahamonde nascut al Ferrol al 1892 i mort a Madrid al 1975, en una família de classe mitjana de tradició marinera, cap del'Estat espanyol durant la dictadura de 1939-1975, Francisco Franco va triar la carrera militar, acabant el 1910 els seus estudis a l'Acadèmia d’ infanteria a Toledo.
Va ascendir ràpidament per mèrits deguerra, aprofitant la situació bèl•lica del Marroc, on va estar destinat entre 1912 i 1926 tot i que al 1923 era ja cap de la Legió al 1926 es va convertir en el general més jove d'Europa.
La brillantcarrera de Francisco Franco va continuar sota diferents règims polítics: amb la dictadura de Primeo de Rivera va arribar a dirigir l'Acadèmia General Militar de Saragossa (1928), amb la SegonaRepública va participar en la repressió de la Revolució d'Astúries (1934), va ser comandant en cap de l'exèrcit espanyol al Marroc (1935) i cap de l'Estat Major Central (1936). El govern del Front Popular elva allunyar a la Comandància de Canàries, ja que ocupava en esclatar la guerra civil.
Franco, amb les seves idees conservadores, valorava sobretot l'ordre i l'autoritat i desconfiava del règimparlamentari, del liberalisme i de la democràcia, als quals creia causants de la «decadència» d'Espanya al segle XX.
Fracassat el cop d'Estat, es va començar una guerra civil que duraria tres anys i queportaria a Franco al poder. Després de passar l'estret de Gibraltar al capdavant de l'exèrcit de Àfrica, Franco va avançar per la Península cap al nord. L'1 d'octubre de 1936, els seus companys d'armesel van elegir cap polític i militar del bàndol revoltat.
Franco va dirigir la guerra amb criteris conservadors. La unitat imposada en el seu bàndol contrastava amb els enfrontaments que dessagnavenal bàndol lleial a la República, la disciplina i la professionalitat de les seves forces, amb l’ajut dels militar que li va donar la Alemanya nazi i la Itàlia feixista, etc.
Tot això pot explicar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biografías Francisco Franco y Picasso
  • Biografía de francisco franco
  • Francisco Franco
  • Francisco Franco
  • Francisco Franco
  • Francisco Franco
  • Francisco Franco
  • Francisco Franco

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS