Biografia de maite carranza

Páginas: 2 (340 palabras) Publicado: 15 de septiembre de 2012
Biografia
Maite Carranza Gil-Dolz del Castellar (Barcelona, 25 de febrer de 1958) és una escriptora, guionista i professora de guió.
Llicenciada en Antropologia, va ser professora de llenguai literatura d'ensenyament mitjà i va iniciar el seu camí com a escriptora per aterrar amb bon peu en el camp de la literatura juvenil gràcies a la publicació de la seva primera novel · la¡Presa castanyes! 1986 amb el qual va guanyar el Premi de la Crítica Serra d'Or. Seguidament els Premis Folch i Torres el 1987, per La Rebel · lió dels lactants i el Joaquim Ruyra el 1989, per LaSelva dels Arutams. En el 2002, va guanyar el Premi Edebé Infantil per Vols ser el nòvio de la meva germana?, El 2006 el Premi Protagonista Jove per "El desert de gel" i el Premi Edebé Juvenil el2010 per Paraules emmetzinades. Ella va escriure un total de 47 llibres .
Ha publicat més de 40 obres de narrativa juvenil i infantil que comprenen novel · les, contes i col · leccions . Elsmés destacats són Frena Càndida, frena!, Mauro ulls brillants, Màgia d'una nit d'estiu i sobretot la trilogia fantàstica La guerra de les bruixes 2005-2007, que va ser traduïda a més de 20llengües, i que va fer possible el seu llançament internacional.
Alguna de les seves obres han estat adaptades al teatre com Cleques Barcelona 1994 i Sopa de Pirates Buenos Aires, 2007.
El 1999 vapublicar la novel · la Sense hivern a la Planeta que va ser la seva primera obra en el camp de la literatura per a adults.
Des dels anys 90 i després d'haver cursat un Màster d'escripturaaudiovisual va iniciar la seva carrera com a guionista de televisió (telenovel · les, sèries, etc...) que actualment compagina amb l'escriptura de novel · les i les seves tasques com a professoradels Màsters d'escriptura de guió de la UAB de Barcelona, la UIMP de València i el Màster de la UB "Taller de guionistes".
Maite Carranza té tres fills i resideix a Sant Feliu de Llobregat.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maite carranza. el clan de la loba.
  • biografia de carranza
  • Maite Carranza
  • Biografia De Venustiano Carranza
  • Biografia venustiano carranza
  • Biografía de don venustiano carranza
  • Biografía de venustiano carranza
  • Biografia de Venustiano Carranza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS