Biografia manuel boix

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (332 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 25 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Manuel Boix
L’art valencià estava en decadència en la dècada dels 60. Quasi ningú comprava art. Els artistes de generacions anteriors havien emigrat a Madrid. Molts diuen que Boixcomençà fent pop art, però és mentida, perquè ell mai havia vist cap obra d’aquest estil. Boix és un pintor realista, però empra elements abstractes en les seves obres, per donar un toc derealitat modificada, ja qu ell afirmava que dins la seva tendència, intentava acreditar la realitat.
Va nàixer a l’Alcúdia el 18 de desembre de 1942. El seu pare va nàixer a Euskadi,però el seu avi patern era un de l’Alcúdia. La seva àvia paterna era basca, i per ella estava emparentat amb el pintor Juan de Aranoa. Quan son pare tenia dotze anys, els seus avis vantornar a l’Alcúdia i el seu avi va muntar una fusteria, fet pel qual el seu pare va aprendre l’ofici d’ebenista. La seva mare era de l’Alcúdia. Els seus avis materns duien la porteria del’Hospital-Escola de les monges de la Doctrina Cristiana. Manuel és el menut de quatre germans. Molts del objectes que apareixen a les seves obres han sigut recollits a l’infantessa, peròdestaca la pilota, insígnia que demostra que no som els babaus presumits que pintava Sorolla.
Manuel Boix era un mal estudiant, però era, i és, un gran lector. El seu pare el va obligara treure’s el títol de batxillerat abans que emprengués altre camí. Ell volia anar a estudiar escultura. Alfons Roig va ser el seu mentor i, una vegada el seu pare li donà permís, esdedicà a la pintura, i el pare li construïa el llenços.
Al poc d’estar a l’escola de Belles Arts, on va fer molta amistat amb Heras i Armengol, va exposar junt als seus dos amics icomençà a vendre molts quadres a preus molt elevats en aquella època. Tot i això, després d’haver superat bastants fracassos en l’àmbit artístic, sobretot, pel que fa a l’exposició d’obres.
tracking img