BIOGRAFIA I CONCEPTES

Páginas: 2 (375 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2015
BIOGRAFIA I CONCEPTES
Redacta 4 biografies i 4 definicions breus (3 línies):
Personatges:
Melchor de Jovellanos  Va néixer a Gijón l’any 1744 i va morir a Vega l’any 1811. Era escriptor ipolític, va deixar els seus estudis eclesiàstics per estudiar dret. Va ser objecte d’un intent d’assassinat l’any 1798. Les seves idees eren renovadores, es va negar a participar en l’equip afrancesat i vaformar part de la Junta central.
Símon Bolívar  Va néixer a Caracas l’any 1783 i va morir a Colòmbia el 1830 desprès de renunciar a tot càrrec de comandament. Va ser un militar i polític, els seusprimers estudis els va fer a Caracas però desprès va viatjar a Madrid i per tot Europa. El 1819 va ser elegit president de la república desprès d’haver vençut els reialistes de Boyacá.
Rafael de Riego Va néixer a Astúries l’any 1785 i al 1823 morí a Madrid. Va ser un militar que lluità contra Napoleó en la guerra, fou presoner pels francesos. Proclamà la Constitució de 1812 l’any 1820 quan eratinent coronel. Fou traslladat a Madrid, jutjat i condemnat a mort.
Manuel de Godoy  Va néixer a Badajoz l’any 1767 i morí a París el 1851. Va seguir una línia ambigua de teòrica protecció al pensamenti la personalitat de la Il·lustració i de severíssima repressió contra les crítiques de l’antic règim.
Conceptes:
Nació És una comunitat d’individus que donen una fesomia pròpia i projeccióautònoma que els porta a convertir-se en un estat. Va sorgí amb vigorosament a partir de la Revolució Francesa. Els elements d’una nació són el territori, la llengua, la raça, els costums, la religió, etc.Guerrilla  És una lluita armada de grups de paisans contra l’opressor. La guerrilla sol anar acompanyada de reivindicacions socials. Els principals teòrics de la guerrilla són Mao Zedong i Ernesto CheGuevara.
Afrancesat  Individu que col·labora amb el rei Josep I d’Espanya. El bàndol afrancesat no cristal·litzà netament fins desprès de la batalla de Bailèn. L’afrancesat més important de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Conceptos De Biografias
  • Concepto de la biografía
  • Francisco I Madero Biografia
  • Biografia Fancisco I. Madero
  • Biografía De Victoria I
  • Biografía de francisco i. madero
  • Biografia Papa Francisco I
  • Francias i madero biografia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS