Biografia

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (266 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 24 de octubre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Adam Smith va néixer en *Kircaldy, una petita localitat portuària escocesa. El dia exacte del seu naixement es desconeix. De personalitat algunacosa tímida, Adam Smith no era molt agraciat físicament: tenia un gran nas, un llavi inferior sortint i ulls *saltones. Ell mateix es va descriure com a"bell en gens, excepte en els meus llibres". La *contraparte al seu físic era la seva capacitat intel·lectual.

Als 14 anys Adam Smiths'incorpora a la Universitat de Glasgow on arriba a ser alumne del professor de filosofia moral F. *Hutchison. Després ingressa a la Universitat d'Oxford on esqueda per sis anys. En 1748 Adam Smith ocupa el lloc de professor de literatura a la Universitat d'Edimburg i en 1751 torna a la Universitat deGlasgow on fa classes de de lògica i en 1752 de filosofia moral.

Adam Smith no era un economista, com es podria pensar avui, i ni tan sols tenia granformació matemàtica; era, primer de tot, un professor de filosofia moral. Va ser en aquest àmbit on es va fer conegut inicialment i on va adquirirprestigi amb la publicació, en 1756, del llibre La Teoria dels Sentiments Morales. Si Ben aquest sol títol ho hauria fet passar a la posteritat, seriaLa riquesa de les nacions, que va publicar vint anys després, el que li atorgaria la seva fama i prestigi.

En 1778 Adam Smith va ocupar el càrrecde director de Duana a Edimburg, ja que va exercir fins a la seva mort en 1790. En 1787 va ser nomenat rector honorífic de la universitat de Glasgow.