biologiaaaa

Páginas: 3 (662 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2013
1.4.1
GRUP DE SABADELL En el grup de Sabadell, la paròdia del mite, ja sigui el clàssic, el germànic o el bíblic, esdevé paròdia dels codis culturals, morals i literaris que s'hi sintetitzen i unamanera de posar al descobert la falsedat de qualsevol sistema de valors extern a les necessitats estrictament humanes.
En aquest sentit el grup de Sabadell són continuadors d'una tradicióhumorística del Noucentisme (humor elegant, civilitzat, subtil i cínic), però en Joan Oliver, en Francesc Trabal o en Pere Calders el recurs de l'humor posa de manifest la idea de l'absurd.


1.4.2
a) Vaveure en la cultura mexicana una cultura diferent a la seva i aixo li va fer aprendre sobre les diferents cultures.

b)Si va condicionar la seva obra perquè va estar-hi molt temps vivint i va plasmarelements de la cultura mexicana a la seva obra

c)Va adoptar aquesta actitud perquè no volia renunciar a la cultura catalana, que es tracta del seus origens.

1.4.3

1-
El realisme històric ésun moviment literari que comprés entre els anys 1959 i 1968. Aquest moviment propugnà el rebuig i la ruptura amb les actituds culturals i literàries vigents a Catalunya fins aquest moment. Aquestmoviment és un intent d'inserir el treball intel·lectual i literari en el procés de recuperació política del país per tal de lluitar contra el franquisme de l'època. El realisme històric va recuperar latradició realista autòctona, és a dir, els escriptors que als anys 30 i en període de guerra, seguint els corrents europeus sorgits arran del Crac del 29, trencaren amb la tradició simbolista oavantguardista i iniciaren una literatura compromesa políticament i socialment. En poesia s'hi relacionen Vicent Andrés i Estellés, Francesc Vallverdú, Miquel Bauçà, Francesc Parcerisas i, en part, GabrielFerrater, entre d'altres. La novel·la, influïda pels corrents nord-americans d'entreguerres i pels italians de postguerra, té com autors representatius com ara Josep Maria Espinàs, Manuel de Pedrolo...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Biologiaaaa
  • BIOLOGIAAAA
  • biologiaaaa
  • biologiaaaa
  • biologiaaaa
  • biologiaaaa
  • Biologiaaaa Meiosis
  • Trbajo biologiaaaa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS