Bitllet d'anada i tornada

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (656 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 4 de septiembre de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
Bitllet d’anada i tornada Gemma Lienas

Índex

Introducció............................................................................punt 1L’entorn de la Marta1. Introducció

Bitllet d’anada i tornada és una novel·la escrita per la Gemma Lienas on s’explica l’enfermetat de la Marta: l’anorèctia. Una enfermetat quefa que s’aprimi fins als óssos només per haver començat un règim per aprimar-se uns quilos. La seva família i els seus amics l’ajuden a sortir d’aquest tram que costa tant.

2. Una mica sobre laMarta

La Marta és la protagonista de la novel·la, una noia d’ulls marrons com la xocolata, cabells foscos i llisos, 1,63 metres i d’una talla 42(abans de tenir anorèctia), després arriba als 39quilos i ha d’ingressar a l’hospital sota un control mèdic.
Tot va començar anant amb la Bes ( l’aupair de la familia) de compres i va veure’s que la talla de la Bes no li anava; llavors ella es vaveure grassa. La Marta comença a fer un règim. Acava amb la talla 36 i és una anorèctica. Ella, té els cabells foscos, llisos, empobrits i mats. El color de la pell cada cop és més pàlid. És una noiamolt simpàtica, amb ganes de viure i de passar-s’ho bé. La Clàudia és la seva millor amiga i en Ricky el seu enamorat.

3.

A casa viuen els pares, que són la Rosa i en Pere, els germans bessonsde la Marta, que són en Xavier i en Roger, la Bes que és l’aupair de la familia, dues mascotes: el gat de la Bes que es diu Candy, i el gat de la família que s’anomena Àtila i evidentment la Marta.Els dos bessons són un parell de trapelles amb els cabells rossos que saben fer riure dient sempre rucades absurdes. Tracten molt bé a la seva germana Marta i se l’estimen molt. En el fons són unstrossos de pa amb la Marta: en quant ella ingressa a l’hospital ells la troben a faltar un munt; i quan la trobàven ben maca, s’ho deien. Els agrada anar amb l’Oncle Lalo, que sempre els fa el que...
tracking img