Bloc 3

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (488 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 13 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
El dibuix de l’arbre s’interpreta com una expressió gràfica de l’experiència d’equilibri que sent l’individu i del seu punt de vista sobre els recursos de la seva personalitat per a obtenirsatisfacció dins l’ambient.
La qualitat del dibuix de l’arbre sembla reflectir l’habilitat de l’individu per a avaluar de
manera crítica la seva relació amb l’ambient. Si ens fixem detingudament amb eldibuix de l’Anna, podem fer el següent anàlisi:
• Tronc: Com heu dit tots vosaltres, el tronc és la identificació del “jo” de les persones. En aquest cas, l’Anna fa ús d’un traç continuo i unes líniesondulades demostrant ser una persona sociable, dòcil i flexible. Tanmateix, podem veure com aquest, el tronc, és proporcional però lleugerament llarg, un fet que ens pot indicar ambicions socials,fugida de la realitat o fins i tot orgull. L’Anna assegura que no bufa el vent, raó que hagués justificat el desplaçament del tronc cap a la dreta, per tant, aquest fet pot voler significar un caràcterfeble i influenciable pels altres.
• Branques: Les branques no es troben dins la copa, sinó que tan sols la única branca que dibuixa amb claredat sobresurt del lateral dret del tronc i es mostrainclinada cap avall, on s’indica un cert pessimisme i preocupació. A la vegada , la resta de branques, molt poc visibles, semblen embolicades dins un cotó provocant un sentiment de culpabilitat.
•Fulles: Es representen amb un clar ombrejat, un fet normal i poc sorprenent.

Així doncs, la hipòtesi en la qual puc arribar és que l’Anna és una nena sociable i extrovertida, però és tantperfeccionista i exigent que les pressions ambientals externes que rep, l’afecten i li provoquen cert desequilibri.
En aquest cas, l’arbre dibuixat per l’Alícia, és deproporcions realment petites, fet que significa aïllament, inseguretat i pessimisme, uns valors qualitatius que també donen explicació al fet que el dibuix es trobi situat a la part inferior esquerra del...
tracking img