Bob marley

Páginas: 4 (754 palabras) Publicado: 28 de marzo de 2011
Biografia de Bob Marley
Bob Marley, nascut com Robert Nesta Marley,
va néixer el 6 de febrer de 1945, en Nine Mile,
una petita localitat al nord de Jamaica.
No podia imaginar que arribaria aconvertir-se
en un dels mites musicals d'aquest segle.
Bob Marley era fill de Cedella Booker, una dona africana establerta a Jamaica, de 18 anys i de Norval Marley, un capità de l'exèrcit britànic,de 50 anys que es va desentendre del seu fill.
A la fi dels anys cinquanta, Robert es va traslladar amb la seva mare a Kingston, la capital. Era la ciutat on els habitants de les zones rurals acudiendarrere de millorar la seva situació econòmica. Per desgràcia per a la majoria, la seva destinació eren els barris pobres i miserables.
Gran influència va tenir en la vida de Bob Marley la religióRastafarí, barreja de profecies bíbliques, filosofia naturista i nacionalisme negre. En 1930 Ras Tafari Makkonen va ser coronat emperador d'Etiòpia, passant a anomenar-se Hailè Selassiè. Segons unavella profecia, aquest rei llibertaria a la raça negra del domini blanc. Molts jamaicans, creients en la profecia, ho van triar com el representant de la seva nova religió. Va ser en aquest ambient onBob Marley va conèixer a Neville O'Riley Livingstone (Bunny) i a Peter McIntosh. Junts van començar a tocar, influenciats per la música de Ray Charles, Fats Domino, Brook Benton o Curtis Mayfield. En1963 formen un grup, 'Wailing Wailers', llançant un primer single que aconseguiria el primer lloc en les llistes jamaicanes. Bob Marley es va convertir en un dels primers a escriure cançons sobre elsjoves delinqüents del ghetto de Kigston. En 1966, Bob Marley es va casar amb Rita Anderson, i es va marxar a viure amb la seva mare uns mesos. Aquesta estava vivint a Estats Units, amb el seu nou espòs.A la seva volta a la illa, la creença en la religió Rastafarí va créixer, reflectint-se en les seves cançons. Amb els seus amics Bunny i Peter, creen un nou grup, 'The Wailers'. A causa de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bob marley
  • bob marley
  • bob marley
  • Bob Marley
  • bob marley
  • bob marley
  • Bob Marley
  • bob marley

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS