Botticelli

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (939 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 2 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Botticelli: El naixement de Venus

a) Situeu l’obra tirada en el temps i relacioneu-la breument amb el seu context històric

Incorporar context històric.

Botticelli treballa a Florènciadurant la segona meitat del s. XV i especialment al servei de Llorenç el Magnífic. Viu l’esplendor i davallada de la cort dels Medici així com la croada que el frare dominic Savonarola fa contra elsabusos de la seva cort.
El seu mestre va ser Filippo Lippi i quan Leonardo Da Vinci va tornar a Florència Boticceli va quedar en un segon pla

b) Digueu a quin estil pertany l’obra que heu triat idescriviu els elements més importants d’aquest estil. Utilitzeu els aspectes visibles de l’obra per donar suport a la vostra descripció

L’obra pertany a l’estil renaixentista i, concretament, alQuattrocento. Botticelli ja ha conegut a Florència grans artistes com Masaccio, Fra Angelico o Filippo Lippi. Masaccio té una gran influència del pintor gòtic Giotto i segueix la seva tradició defigures senzilles i amb pes; Fra Angelico és conegut per les seves escenes agradables i serenes, especialment Anunciacions; Filippo Lippi fou el mestre de Botticelli i l’influí notablement; la seva pinturaés serena, agradable i bonica, el dibuix és delicat i detallista i té una preferència pel tema de la Madonna; generalment situa els seus personatges en un ambient natural, amb un paisatge de fonscultivat per l’home típic de la regió de la Toscana.
Pel que fa a la influència que Botticelli exercí, després de la seva mort va caure en l’oblit i no va ser fins al s. XIX que fou recuperat pelspintors prerafaelistes.
Botticelli fou el primer pintor en tractar la temàtica mitològica. En l’obra Mart i Venus es representen els dos déus estirats tranquil·lament, simbolitzant el triomf de l’amor persobre de la guerra.; a Minerva i el centaure bla deessa de la saviesa agafa el centaure pels cabells amb la serenitat i la melangia pròpies dels personatges de Botticelli. En naixement de Venus té...
tracking img