Boudelaire

Páginas: 4 (884 palabras) Publicado: 3 de mayo de 2011
BAUDELAIRE, les flors de mal (“Spleen i ideal”). Estudi sobre l’obra.

Charles Baudelaire naix a Paris el 9 d’abril de 1821. Son pare té 62 anys, sa mare 27. El pare morirà quan el poeta té sisanys, circumstància que afectarà molt la seua personalitat perquè sa mare es tornarà a casar amb un home, un militar que ell mai no acceptarà. Mai no perdonarà a sa mare aquest casament, igual que elHàmlet de Shakespeare. El futur poeta aprendrà a odiar el seu padrastre i a través d’ell totes les virtuts burgeses. Tot allò que Baudelaire estimava a la vida: sa mare, la poesia, un món deslliurat decontingència, el somni, trobà en el seu padrastre un obstacle.

La seua personalitat d’una timidesa malaltissa el porten a la revolta provocadora, a freqüentar prostitutes joveníssimes. La seuafamília respon retirant-li legalment la lliure disposició de la seua fortuna. No és d’estranyar, doncs, que al llarg dels dies revolucionaris de 1848 (la Comuna de París) ell es posicione al costat delsinsurrectes: “Què espereu per afusellar el general Aupick?”els crida. (Aupick és son padrastre). El poeta alberga pels valors burgesos, pel culte als diners, per la fe en el progrés, un odi tal perquèencarnen el padrastre.
El gust per la provocació, el desig per xocar assoleixen en el poeta tal potència que ja trobem en ell aquest “ plaer aristocràtic per desagradar”, aquest despuntar del dandi queestà naixent en ell.

Les dones...hi hauríem de veure provocació, paradoxa o sinceritat en els consells de Baudelaire cap als joves escriptors quan els recomana evitar en aquesta professió trestipus de dona: 1ª la “dona honesta”, 2ª la “bas bleu” o mitja blava, és a dir, dona de lletres (amb matís de ridícul), 3ª l’actriu. Queden possibles tan sols, doncs: 1r, les xiques, 2n, les donesximples.
Aquests preceptes, però, ell no els va seguir del tot. A Les flors del mal la dona hi apareix sota diverses formes i no de forma tan reduccionista. En el poeta, una mena de feminitat difusa hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • boudelaire
  • Boudelaire
  • boudelaire
  • boudelaire
  • Las Flores del Mal
  • Interpretación del poema correspondencias de boudelaire
  • Poemas charles boudelaire
  • Influencias Sobre La Obra De Ch. Boudelaire

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS