Budisme i cristianisme

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 12 (2794 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 5 de junio de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
1-Introducció
Actualment el budisme s’ha estès gairebé per tot el món, però si ens posem a pensar en quines són les localitzacions més imperants del budisme ens sorgeixen indrets com l’Índia, Xina, el Japó i d’altres no tan significatius però també amb molta població budista trobem Canadà, els Estats Units, França, Austràlia i Rússia però originàriament sorgeix al Nepal, on va néixer la figuraclau del budisme, Sidharta Gautama.
El continent on més es troba el budisme, evidentment és Àsia, però també Europa amb gairebé 2 milions i si parlem a nivell de països sorprenentment els Estats Units posseeix uns 6 milions de budistes, tot superant a un continent sencer com és Europa.
Pel que fa al cristianisme el nombre de fidels ronda els 1.700 milions i actualment els països on méses practica són Brasil, Mèxic i Filipines i on actualment està tenint un creixement molt important són, en ordre:
1.Nepal
2.China
3.Burkina Faso
4.Singapur
5.Índia
6.Vietnam
7.Benin
8.Rússia
9.Bangladesh
10.Corea del Sud

2-Orígens
El budisme, una de les poques religions no-teistes que es considera de les principals religions, va ser considerat primeramentdescendència de l’hinduisme, a causa del seu fundador, Siddharta Gautama.
Siddharta neix on actualment es troba el Nepal, aproximadament al nord de l’Índia, a la família d’un governador o raja l’any 560 a.C. Aquest nen fins i tot abans de néixer ja estava envoltat d’una mística especial. La seva mare, per exemple, va veure un elefant blanc, la qual cosa significa sort i segons els sacerdots que el seufill estaria cridat a salvar el món. Durant tota la seva infantesa fou criat amb tot de luxes i, en definitiva, com un príncep més, encara que van prendre mesures més dràstiques perquè no veiés coses com la pobresa o la malaltia com va passar al seu vintè aniversari.
Com a regal d’aniversari, Siddharta va demanar al seu pare de conèixer la ciutat i sortir al carrer, car tenia molta curiositat persaber què hi havia més enllà de palau, però el pare, temorós per totes les coses negatives que pogués veure va muntar un carrer fictici, fent fora a la gent malalta, pobra, etc i aixecant una veritable escenografia perquè el seu fill no fos afectat per les coses negatives. Tot anava segons allò previst però de sobte entre la gentada va aparèixer un vell i li pregunta al seu criat que què li passaa aquell home, i li respon que s’està fent gran i s’està tornant cada vegada més feble; en escoltar això el príncep es que da perplex i decideix fer més sortides per conèixer, finalment la malaltia, la pobresa i la mort.
Siddhartta abandona la seva família i decideix trobar la resposta a preguntes com: Per què existeix la mort i el sofriment?
A primeres Siddharta opta per una vida mésestricte, restringint-se de necessitats bàsiques com la higiene o la bona alimentació (arribant a menjar solament un gra d’arròs al dia) però es veu reflexat a l’aigua i no es reconeix; es renta i adopta, sota l’arbre bodhi per trobar finalment les respostes. Finalment descobrí el sistema per alliberar-se del sofriment de l’existència humana, és a dir, va arribar al Nirvana, a la Il·luminació. Endescobrir-ho va decidir predicar la seva nova doctrina, la doctrina de Les quatre nobles veritats.
Pel que fa al cristianisme, és una religió una mica més jove que no pas el budisme, car el seu fundador neix 560 anys aproximadament més tard que Siddharta. El seu fundador és Jesús de Nazaret (o  יֵשׁוּעַ en arameu) i pren important rellevància dues etapes de la seva vida, el naixement i alguns episodisde la infantesa i a partir dels 30 anys d’edat, que és quan comença a predicar. El seu naixement no se sap ben bé quan va ser, si no més bé es va proposar el 25 de desembre per celebrar-ho però per qüestions de substituir unes festes per altres, com és el cas de Nadal, substituent a les Saturnàlies. Tampoc se sap ben bé el lloc, tot i que impera la tradició i ens mostra el paisatge de Betlem,...
tracking img