Bueno para comer

Páginas: 8 (1753 palabras) Publicado: 29 de enero de 2011
PREGUNTES D’EXÀMEN D’ANTROPOLOGIA

1. COMPARA ELS CONCEPTES DE CULTURA DE L’EVOLUCIONISME I DEL PARTICULARISME HISTÒRIC.

Segons els evolucionistes, la cultura és una acumulació progressiva de coneixements que es realitza al llarg de la història. També diuen que la història és igual per tothom, el que passa és que no tothom avança a la mateixa velocitat. Hi ha societats més avançades isocietats menys avançades, per tant, segons els evolucionistes:


Només 1 sola història que forma 1 sola cultura (però velocitats diferents) +història----------------------------------------------+cultura
-història---------------------------------------------- -cultura

Elsteòrics del particularisme històric com BOAS, critiquen l’evolucionisme, i diuen que no és veritat que només hi ha una història, ells diuen que cadascú té la seva història i la seva cultura. Els pensadors del particularisme històric diuen que cada poble té una història diferent i per tant una cultura diferent.
Històries diferents-----------cultures diferents------------comportaments diferentsEvolucionistes (TYLOR): -una història per tothom però diferents velocitats
-una cultura per tothom però diferents velocitats
-+història +cultura -història-cultura
Particularisme històric (BOAS): -cadascú té la seva història
-cadascú téla seva cultura
-particularisme històric=la història és particular

2. QUE ENTEMEN PER LA “REVOLUCIÓ MALINOWSKIANA”

La revolució Maliniwskiana és:
-Un nou mètode de recerca per obtenir dades (conviure amb la gent).
-Una nova teoria per interpretar les dades obtingudes (el funcionalisme).

Un nou mètode de recerca consisteixen conviure un cert temps amb la cultura que es vol estudiar (cap antropòleg no ho havia fet abans). Passar un temps amb els autòctons i involucrar-se amb ells en tots els sentits (feina, família, festes, costums, etc.). També vol dir obtenir dades “científiques” per fer intel·ligible una forma de vida i no, intentar reconstruir el passat i especular com feien els antropòlegs avantpassats.
Lanova teoria per interpretar les dades obtingudes és la teoria Funcionalista. Amb el funcionalisme, el que fem és intentar treure la màxima informació possible, i el màxim de detallada, i després intentar classificar-la amb gràfics, taules sinòptiques, etc., i a part, transcriure la màxima informació en la llengua autòctona per conservar al màxim la puresa de les dades obtingudes. Aquesta teoria diuque les cultures estan per satisfer les necessitats humanes individuals. També diu que la societat i la cultura és un tot integrat.
Els funcionalistes no estan d’acord ni amb els del particularisme històric, ni amb els evolucionistes i diuen que la història no explica la cultura, diuen que la cultura està per satisfer les necessitats personals. O sigui, que la cultura es algo que inventem elshumans per satisfer les necessitats individuals.

El problema que té el Funcionalisme és el canvi històric (com pot ser que les cultures no canviïn si les necessitats de la gent ho fan, es a dir, la història ho fa)

3. COMPARA EL FUNCIONALISME DE MALINOWSKI AMB EL FUNCIONALISME ESTRUCTURAL DE RADCLIFFE-BROWN.

La diferència més gran que existeix entre el funcionalisme de Malinowski i elfuncionalisme estructural de Radcliffe-Brown és:

-Funcionalisme de Malinowski: la cultura està per satisfer les necessitats individuals.
-Funcionalisme estructural de Radcliffe-Brown: la cultura està per satisfer les necessitats socials humanes de l’estructura social, i com que les estructures socials són diferents, hi ha d’haver diferents cultures per satisfer les diferents necessitats....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • bueno para comer
  • Tips Para El Buen Comer
  • Bueno para comer 123
  • Bueno Para Comer
  • Bueno para comer
  • bueno para comer
  • Bueno para comer
  • Bueno Para Comer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS