Cambio climatico

Páginas: 24 (5846 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2011
1 INTRODUCCIÓ

Fent una avaluació de les dades existents sobre la informació socioeconòmica, tècnica i científica, hem analitzat les repercussions que té l’ésser humà sobre la natura. Aquestes repercussions, també són perjudicials per nosaltres perquè aquesta mateixa natura que danyem, és el nostre hàbitat, i ja sofreix prou transformacions (a les quals ens costa habituar-nos) per si mateixa,com per accelerar processos naturals, o provocar altres alteracions en el medi.

Un dels motius principals, per el que s’hauria de conscienciar a la població de no dur a terme determinades conductes que són perjudicials per a la salut del planeta, es que també són perjudicials per a la seva pròpia salut. Però sembla que aquest terme no és entès per tothom, o no se li dóna suficient importància,la qual cosa es relaciona massa amb les següents dades: “ L’augment dels nivells de contaminació en les ciutats s’ha vist reflectit en un increment dels ingressos hospitalaris i en els registres de més casos de malalties cardiovasculars o pulmonars”. “La tassa de contaminació en les ciutats incrementa un 20 % el risc de patir un càncer de pulmó”. “Aquesta contaminació de l’aire no afectamajoritàriament a les ciutats més industrialitzades, tal i com es pensa, sinó que ho fa en els països pobres on s’utilitzen formes d’energia poc netes, com el carbó, o la fusta”. “La contaminació acústica és una de les causes més senyalades a l’hora de diagnosticar malalties nervioses o psicològiques”. “La contaminació nuclear pot arribar a provocar càncer i deformacions en els descendents”. “La ONUinforma que cada any moren 1.8 milions de nens a causa de la contaminació de l’aigua”.

Les dues últimes contaminacions afecten també a les plantes (provocant un canvi de medi), que en el cas de l’aigua contaminada pot ser un efecte parcial, però en cas de que hi hagi una contaminació nuclear tota la vegetació quedarà destruïda i ademés tindrà un procés de recuperació molt lent. Tot això provoca quel’hàbitat dels animals de la zona quedi destruït i hagin d’emigrar, o bé morir.
En quant a la contaminació acústica, alguns científics que han estudiat la seva repercussió en els ocells urbans, alerten sobre la seva transformació o desaparició. La contaminació de l’aire, que és la més reconeguda entre la gent, només sembla ser alarmant en el moment en que s’han de posar màscares per no respiraraire brut. Però en les ciutats, tots els parcs ( o com a mínim la majoria d’ells) són artificials, això comporta la plantació d’arbres, arbustos, flors etc. I tot el conjunt, dóna una sensació d’aire pur en la ciutat, però, hi ha un element, que no es pot plantar en lloc, però que té molta importància, el liquen. Aquest, és indicador natural, d’aire pur i net, que justament no es troba en lesciutats.

Un altre aspecte a considerar, és que aquest món en el que vivim, i el qual no ens importa contaminar perquè veiem molt petites les possibilitats de que aquesta contaminació torni a nosaltres, aquest planeta que des de la industrialització ha multiplicat vertiginosament les tasses de contaminació (de tota mena), i les continuarà multiplicant o potser potenciant, aquest és on viuran lesgeneracions futures. I allò que a nosaltres ens ha tret 3 mesos de vida, es potenciarà també en els nostres fills.

Com, perquè i quan es va començar amb aquest ritme de contaminació? Es va començar amb la industrialització al segle XVIII, amb la finalitat de millorar les condicions de vida, i sobre tot amb finalitats econòmiques. Totes dues es veuen avui complertes, però una d’elles amb un èxit tangran, que no s’ha fet cas dels avisos científics sobre les repercussions que pot arribar a tenir fer-ne un mal ús de l’energia.

Uns petits fets, “gairebé irrellevants”:

· Com a conseqüència d’algunes de les nostres activitats, avui en dia l’ésser humà no coneix el Bacardo (propi del Pirineu).
· Gràcies a l’escalfament global, podem traçar rutes per estrets del pol nord fins ara...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cambio climatico
  • Cambio climatico
  • Cambio climatico
  • Cambio climaticos
  • Cambios climaticos
  • Cambio climático!
  • Cambio climatico
  • cambio climatico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS