Camperola Llatina

Páginas: 3 (560 palabras) Publicado: 22 de noviembre de 2012
CAMPEROLA LLATINA

El poema camperola llatina de Josep Carner forma part de l'obra Verger de les galanies, publicada al 1911. L'autor s'identifica amb el noucentisme i ho podem veure percaracterístiques com l'ambient rural en què està ambientada l'obra, i el fet que sigui capaç de convertir en literatura qualsevol element, en aquest cas, una camperola. A més a més, en aquest hi queda reflectidala quotidianitat de la noia.
És un sonet que parla i descriu una dona de camp, una camperola. Veiem, ja al primer vers, que tot i ser una dona de classe baixa, Carner la idealitza i la descriu ambmolta bellesa. És un tema atemporal, ja que desenvolupa la mateixa idea durant tot el poema. Tot i així, podem dividir el poema en dues parts: la primera, formada per les tres primeres estrofes, i lasegona, formada per l'últim tercet.
En la primera part, concretament en les dues primeres estrofes, Carner ens fa una descripció física de la noia, en canvi, en el primer sonet, tot i continuar ladescripció de la noia, és una descripció psicològica i això ja marca un canvi que li permet, en el següent tercet, fer la conclusió del poema.

El sonet, té una rima consonant, els versos imparellssón de rima femenina i els parells, de rima masculina. Quant als recursos estilístics veiem ja a la primera paraula, que l'autor comença amb un vocatiu, una interpel·lació que fa referència a ladona, i per tant remarca la idea més important del text. Veiem a les tres primeres estrofes la repetició de la “i” per separar elements que fan d'adjectius qualificatius de la dona, l'autor utilitzaaquesta polisíndeton per donar sensació d'acumulació. Continua amb la metàfora > i ho remarca amb la comparació que fa amb la rosa d'Anacreó, un poeta líric grec. Al primer vers del primer tercet, Carnerfa una comparació per descriure el moviment que fa la noia al sembrar la grana, i finalment fa servir una metàfora que diu > per dir que la noia se’n riu d'un altre camperol inculte, segurament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Camperola Llatina- Josep Carner
  • Comentari De Text "La Camperola Llatina" De Josep Carner
  • comentari "camperola llatina"josep carner
  • Historiografia Llatina
  • Historiografia Llatina
  • Expressions Llatines
  • Los gobiernos socialistas en America lLatina
  • Poesia llatina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS