Camps De Maduixes

Páginas: 9 (2091 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2013
Camps de maduixes



Sandra Borrego Moraleja
3r ESO A
Català


1. Fitxa bibliogràfica:
* Autor: Jordi Sierra i Fabra
* Títol de l’obra: Camps de maduixes
* Editorial: Cruïlla
* Col·lecció: Gran Angular Alerta Roja
* Any i lloc de l’edició: Barcelona, agost de 2010
* Número d’edició: 22ª edició
2. Biografia de l’autor:
a. Vida: Jordi Sierra i Fabra vanéixer el 26 de juliol de 1947 a Barcelona. Al 1955 va patir un accident greu i a partir d’aquest accident va començar a endinsar-se en el món literari. La primera novel·la la va escriure al 1959 amb 500 pàgines i va ser quan va descobrir que volia ser escriptor. Al 1964 va començar el Batxillerat superior i mentre treballava en una empresa de construcció. Al 1968 va iniciar una carrera dins delmón musical i alhora treballava fent articles de premsa. Llavors al 1970 va decidir que volia dedicar-se totalment a ser comentarista musical. Al 1972 va publicar el seu primer llibre “Historia de la Música Pop”. Les seves obres han estat traduïdes a 25 idiomes i es un dels autors més llegit entre els escolars.
b. Producció literària: Va publicar el seu primer llibre entre 1962-1972, “Historia dela Música Pop” que va ser un èxit comercial. Alhora que es desenvolupava en diversos oficis relacionats amb el món de la música va seguir escrivint ficció, quedant finalista i guanyant varis premis: Premi Ateneo de Sevilla, el Gran Angular de Literatura Juvenil i el Premi Edebé. Es dedica a fer gires per Espanya donant conferencies en col·legis i instituts. El seu estil és infantil i juvenil, ialgunes obres han sigut adaptades a la televisió, al cinema i al teatre. A l’any 2009 Jordi Sierra i Fabra va superar els nou milions de llibres venuts a Espanya, sent un dels deu autors més llegits als centres educatius del país.
3. Localització:
No existeix perquè aquesta obra no està escrita en cap època artística.
4. Resum de l’argument: La història comença amb una noia de 18 anys que es diuLluciana i que està amb els seus amics de festa, quan va prendre una pastilla d’èxtasi i cau en coma.
Mentre que està a l’hospital ingressada amb la seva família, es veu el que fan els altres personatges, com es prenen el que li ha passat a la Lluciana i com intenten solucionar-ho.
Primer trobem al Santi, la Cinta i el Màxim que són els que estaven amb ella a la discoteca. La primera reaccióque tenen es de culpa pel que ha passat i de no saber que fer, després quan l’Eloi els diu que l’ajudin a buscar la pastilla per saber que ha pres la Lluciana ells fan tot lo possible per trobar-la.
Per una altra banda trobem a l’Eloi que es el nuvi de la Lluciana, quan veu que la Lluciana està en coma decideix ajudar-la buscant la pastilla que es va prendre per saber quins components químics té,es passa tota la nit buscant al camell que va vendre les pastilles. Primer va a les discoteques que ell creu que pot trobar droga però es dona per vençut i va a buscar a l’Anna i en Quico perquè li diguin on està el Raül, ja que ell segur que sap on trobar el camell.
La Loreto es la amiga de la Lluciana, i té la malaltia de la bulímia, gràcies al que li passa a la Lluciana aconsegueix superar lamalaltia.
En Marià Zapata és un periodista que busca crear sensació amb el que li ha passat a la Lluciana. També hi ha el policia, el Vicenç Espinós, que intenta trobar al camell que es diu Mosca per tal de detenir-lo.
Al final, l’Eloi i els seus amics aconsegueixen trobar al camell i el persegueixen doncs ell intenta fugir. L’aturen perquè quan l’Eloi està apunt d’agafar-lo rellisca, es trencael cap i mor, però per sort tenia una pastilla amb ell.
Finalment, la Lluciana aconsegueix sortir del coma.
5.Tema:
a. Tema principal: Una noia de 18 anys que va prendre droga de disseny i llavors es queda en coma. Tracta sobre com intenta la Lluciana sortir del coma, les reaccions dels seus coneguts i la recerca de la pastilla que li va produir el coma.
b. Temes secundaris: Una amiga de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Camps De Maduixes
  • camps de maduixes
  • Camps de maduixes
  • Camps de maduixes
  • Camps de maduixes
  • camps de maduixes
  • Treball Camps De Maduixes
  • Camps de maduixes.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS