Can mariner

Páginas: 3 (707 palabras) Publicado: 28 de diciembre de 2011
Can Mariner

Introducció:
Districte I, Can Mariner és al barri més antic de Santa Coloma de Gramanet.
Al mig del barri es contempla una masia pagesa del segle XVIII amb afegits posteriors. Estàformada per un cos central de planta baixa i primer pis i una torre de tres pisos, amb finestres distribuïdes de forma asimètrica.
L'any 1985 va ser restaurada per Xavier valls i al seu entorn es vaurbanitzar una plaça. Actualment es la seu del Centre Cívic del barri del mateix nom.
Historia
La masia de Can Mariner en els seus origens estava edificada amb la típica construcctió Catalana dels.XVIII en aquesta época era propietat de la familia Roviralta. L’ayuntament de Santa Coloma de Gramenet a l’any 1980 la va comprar per un total de dotze milions i mig de pesetas.
La masia i elterreny que l’hi correspon van estar durant 5 anys abandonats i en males condicions, fins que els veins a l’any 1985 es van manifestar per aconseguir restaurar la masia i convertir-la en un centre civic dereunions que forma part del patrimoni historic de Santa Coloma de Gramenet i considerat casal de barri.
Va ser reformat per l’arquitecte Xavier Valls, contractat per l’ayuntament, va dividir lamasia en una sales d’adults, de joves, de reunions, sala d’actes, sala d’exposicions una cafeteria i una vivenda per el conserge, en total 600 metres cuadrats que van costar a l’ayuntament quinzemilions i mig de pesetas.
El seu nom prové de un dels seus antics propietaris Francesc Salvatella, anomenat el Mariner.

Actualment

En l'actualitat el barri s'ha transformat, ha consecuencia delsgrans fluixos migratroris i el gran creixement de la drogadicció. Aixó va comportar que aquest barri es converteix en un dels barris amb més taxa de deliqüencia en els dies d'avui.

Al ser un delsbarris més antics de Santa Coloma, la seva edificació es molt dolenta perque pateix de filtracions i “luminosi” ja que al ser construit fa tant de temps, els materials no eren els mateixos que avui i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cano Marin
  • Marina
  • marina
  • Marina
  • Marina
  • Marines
  • Marines
  • Marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS