Canal De Aleeexx15

Páginas: 17 (4141 palabras) Publicado: 30 de octubre de 2012
Què és la informàtica ?

És la ciència que estudia el tractament automàtic de la informació mitjançant màquines electròniques. Per a processar aquesta informació, aquestes màquines (ordinadors) utilitzen una sèrie de circuits electrònics (hardware) i una sèrie de programes (software).

HARDWARE

El hardware és el conjunt d'elements físics que composa l'ordinador.

En un ordinador esdistingeixen els elements següents :

1.- UCP Unitat central de procés : s'encarrega del control de l'ordinador, processant instruccions.
El processador és el cervell de l'ordinador. De les seves capacitats dependrà tant la velocitat a què funciona com els seus límits per poder executar més o menys coses.

• Nucli simple/Doble nucli o més : indica si l'ordinador té dos processadors treballantalhora o només un. Que un ordinador tingui un processador de doble nucli no significa que tingui el doble de capacitat que un de simple, però sí s’obté una millora notable al fer operacions complexes. A més, evita que s'escalfi més del compte i en facilita la refrigeració, per la qual cosa allargarà més la seva vida útil. La tendència actual és que tots els processadors siguin de doble nucli omés, però els de nucli simple encara són més barats i compleixen les expectatives de la majoria d'usuaris.
• Marca i model del processador: les marques de processadors per a ordinador més esteses són Intel i AMD. Les dues ofereixen productes excel·lents en tota la gamma de capacitats i compten amb processadors de doble nucli o més i nucli simple. Per a ordinadors de sobretaula, a partir delPentium III (d'Intel) i de l'Athlon 64 (d'AMD) el rendiment és òptim. En casos concrets, com és l'edició de vídeo, àudio o els videojocs d'última generació, cal tendir a models superiors.
• La freqüència de rellotge: és molt comú que una de les dades principals que es recalquen en catàlegs i publicitat d'ordinadors sigui que disposa d'un processador de, per exemple, 2 megahertzs. Aquesta dada esrefereix a la freqüència de rellotge del processador, és a dir, la quantitat d'informació que és capaç de gestionar el processador per segon.



2.- Memòria principal ( RAM ) : dispositiu que emmagatzema informació en forma de dades codificades en llenguatge binari ( seqüències de 0 a 1 ) i al qual s'accedeix directament per la UCP. És de lectura i escriptura, però quan un equip es desconnectadel corrent elèctric, es perd el seu contingut.




Mòduls de memòria RAM : actualment és molt fàcil ampliar la quantitat de memòria RAM d'un ordinador només s'han de comprar nous mòduls de memòria i connectar-los als corresponents sòcols de la placa mare.






[pic]



3.- Memòria “Caché”

És un tipus de memòria RAM molt més ràpida que la convencional. Aquesta memòria estàsituada entre el microprocessador i la memòria RAM, per agilitzar la transferència d'informació entre ells. Existeixen dos tipus de memòria “caché”; la externa situada a la placa base o la interna situada dins el microprocessador..

[pic]

4.- Memòria ROM-BIOS

Aquest tipus de memòria (Read Only Memory), és només de lectura, és a dir, no s'hi pot escriure, o al menys no es pot fer d'una manerafàcil i ràpida. Conté informació gravada pel fabricant i no desapareix quan apaguem l'ordinador.
La BIOS (Basic Input Output System), que és una memòria ROM, és imprescindible per a la posada en funcionament de l'ordinador, ja que emmagatzema les instruccions per a fer l'anàlisi inicial de l'equip. També conté dades tècniques dels components més elementals connectats al sistema.
Quanl'ordinador arranca, la BIOS analitza els següents components: la CPU, el bus de sistema per a comprovar que tots els perifèrics funcionin correctament, el rellotge del sistema, la memòria RAM, el teclat i les unitats de disc. Si el resultat de l'anàlisi és positiu començarà a carregar-se el sistema operatiu; en cas contrari, el sistema ens informarà del problema.



5.- Busos : canals (cables,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mi Canal Canal
  • Canales
  • Canal
  • Canales
  • Canales
  • Estado de los canales
  • Canales
  • Canales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS