Cant Coral

Páginas: 3 (731 palabras) Publicado: 6 de abril de 2012
Treball de curs / Cor Blanquerna

Curs 2010-2011


1. El mecanisme de la veu humana: l’aparell fonador. ¿Quin és el recorregut que fa l’aire fins que es converteix en veu impostada?El recorregut de l’aire abans que es converteixi en veu impostada inicia als pulmons. D’allà surt amb més o menys força (pressió), passa per la laringe que és on fa vibrar les cordes vocals, l’airecontinua cap a la faringe fins que surt per la boca.


Quan l’aire passa per la laringe si les cordes vocals estan separades y relaxades, el so que es produeixi serà greu. En canvi, si lescordes estan més tenses i juntes, el so serà agut.

- Funció dels ressonadors en la veu humana. On estan situats? Quina diferència hi ha entre una veu amb o sense ressonància?Quan s’ha produït el so a les cordes vocals aquest té un volum força baix. Aquí és on entren en joc els ressonadors els quals tenen la funció d’amplificar i modular el so a les estructuressupraglòtiques i altres cavitats ressonadores (tràquea, nas, boca, front, faringe,...).


La veu amb ressonància no només augmenta en volum; sinó que també pren un timbre característic per a cadapersona, el qual pot variar en funció de la pràctica. Aquesta és la diferència entre una veu amb o sense ressonància.
[pic]
Ex. Esquema bàsic de les cavitats ressonadores.-Finalitat dels exercicis de vocalització i jocs vocals.

- Importància de la respiració.


La respiració és un element de gran importància en l’emissió de la veu, ja quepren un paper força decisiu pel que fa a la qualitat de la veu i a la salut vocal, tant a l’hora de parlar com de cantar.


La respiració vegetativa que usem quan estem en repòs constitueixuna activitat reflexa que no requereix cap esforç físic conscient, mentre que a l’hora de cantar o parlar es necessita la participació voluntària d’alguns músculs. No obstant això, obtindrem una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • VOCALIZACION EN EL CANTO CORAL
  • principios del canto coral
  • Introducción al canto coral
  • CANTO CORAL A TUPAC AMARU
  • Importancia Del Canto Coral
  • musica del africa CANTO CORAL ISICATHAMIYA
  • Auditorio Del Conservatorio De Canto Coral Bondy
  • El canto coral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS