Caperucita roja

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (258 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
La teoria evolutiva de Lamarck

Jean Baptiste Monet, cavaller de Lamarck
Naturalista francès (17441829). Introduí les claus de classificació dicotòmiques. Establí eltermes Biologia i invertebrat.

Lamarck
A la seva època
No s’havien establert la teoria cel—lular, ni la teoria microbiana de les malalties infeccioses. No es coneixien elDNA ni els cromosomes. La Biologia era només història natural: descripció i classificació d’animals i plantes.

Així i tot, Lamarck ideà la primera teoria evolutivacoherent, el lamarckisme, publicada en el llibre Philosophie zoologique (1809). És una teoria falsa, però que ha tingut influència en el pensament científic i social.

La teoriaevolutiva de Lamarck
Els éssers vius intenten adaptar-se a l’ambient. La funció crea l’òrgan. L’ús enforteix i el desús afebleix els òrgans. Els caràcters adquiritss’hereten.

Segons Lamarck: Per què les serps no tenen potes?

Segons Lamarck: Per què les girafes tenen el coll tan llarg?

L’origen de les espècies segons Lamarck
Novesespècies sorgeixen per generació espontània. Les espècies es van transformant i perfeccionant, mentre pugen per “l’escala evolutiva”.

Per què el lamarckisme és fals? (1)Molts aspectes teòrics del lamarckisme no són coherents amb els coneixements biològics actuals:
L’aparició de nous òrgans com a conseqüència de la necessitat. L’herència delscaràcters adquirits. La generació espontània.

Per què el lamarckisme és fals? (2)
Alguns òrgans, com els músculs, es modifiquen com a conseqüència de l’ús o el desús,però... Això no passa en tots els òrgans. I mai s’hereta. Tots els experiments que s’han fet intentant comprovar l’herència de caràcters adquirits han fracassat.

tracking img