Capitulo 6 etica

Páginas: 7 (1656 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014

1. A partir de l'exemple de la caiguda d'en Daniel, que li va provocar el trencament de la cama, i el fet de si en Xavier li va fer la traveta o no, s'arriba a l'anàlisi d'una qüestió molt important en ètica: la intenció. Què es diu en relació a la intenció

Ens diu en relació a la intenció que valorem les accions segons les intencions amb les quals es realitzen i que dues conductes que soniguals poden suposar dues accions diferents segons la intenció.

2. Tot seguit s'explica el cas de dues persones que disparen una pistola i ambdues maten a una altra. Exposa la diferència entre el primer cas i el segon pel que fa a la intenció i la condemna que es mereixen.

El primer cas, una persona estava disparant a una diana, quan inadvertidament la víctima va travessat pel mig i elsegon cas una persona ha disparat contra la víctima amb la intenció de matar-la.

En el primer cas no es mereixeria condemna ja que no ha tingut intenció de matar la persona mentre el segon cas sí que mereixeria condemna perquè tenia tota la intenció de matar-la.

3. "Però que la intenció siga bona no garanteix una bona acció. També el resultat ha de ser bo" (pàg. 83) I s'explica el cas delscuranderos.

a) Per quin motiu han mort realment els seus pacients?

El motiu pel qual han mort els seus pacients és per no haver pres les medicines mentre es prenien l'aigua que el curandero els havia donat.

b) És reprotxable moralment l'acció del curandero? És condemnable la seva conducta des del punt de vista moral? Posa la resposta de na Marta, la del pare i la teva.
Segons na Marta síque és condemnable perquè està fent coses dolentes i d'alguna manera està matant a la gent.

Segons el pare la conducta del curandero no li agrada i és moralment culpable però diu que el curandero creu que el que fa està ben fet i salva vides i ho fa amb la millor intenció.

La meva opinió és que el curandero no ho fa bé ja que les conseqüències del que ell fa és la mort de les persones.

4.Després, es planteja el cas d'un metge, un cirurgià, que no sap bé com tractar certs problemes de cor i està molt ocupat i no té temps -ni tampoc moltes ganes- de posar-se a estudiar aquesta qüestió. És moralment responsable del que li puga passar al pacient? És més responsable que el curandero o menys?

a) Exposa la resposta de na Marta i la del pare. Hi estàs d'acord?

La resposta de naMarta és que el metge és responsable i na Marta troba que si miram els resultats és més culpable el curandero que el metge ja que en el cas del curandero no hi ha cap esperança que salve ningú; en canvi el cas del metge pot salvar alguna persona. Però desprès de veure les creences de cada un el metge és més culpable que el curandero.



El pare està d'acord amb na Marta que el més culpable és elmetge perquè aquest sap que pot actuar incorrectament i produir la mort d'una persona per no haver fet el que havia de fer.

Jo estic d'acord amb el que diu na Marta i el pare que el metge seria més culpable perquè aquest és conscient que ho fa malament i el curandero no n'és conscient.

b) Què és la "ignorància culpable"? Posa un exemple que no sigui

La ignorància culpable és quan unapersona és conscient que ignora una cosa i no fa res per deixar de ser ignorant.

Exemple:
Quan un conductor no mantén el seu vehicle en condicions i la falta de manteniment por provocar un accident.

5. Aleshores, recapitulant, què cal per tal que considerem una acció com a correcte?

Considerem una acció correcta aquella que tant la intenció com el resultat han de ser bons.

6. "Peròfixa't: si la intenció és bona, encara que el resultat siga dolent, no tendim a condemnar moralment l'acció" ."Diuen que el món és ple de bones intencions i amb bones intencions es poden cometre barbaritats" (pàg. 87)

a) Posa l'exemple que hi ha al llibre i posa'n un altre de teu de bones intencions que han acabat malament.

L'exemple del llibre la del curandero que té bones intencions però...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CAPITULO # 6 LA CONDUCTA ÉTICA DEL EMPRENDEDOR
  • capitulo 6 etica para amador
  • Etica para amador (primeros 6 capítulos)
  • Administración De Ventas, Capítulo 6: Aspectos Legales Y Éticos
  • Etica para amador capitulos 6 al Epílogo (ensayo)
  • Ensayo filosofia etica para amador capitulo 6
  • Etica Para Pancho Capitulo 6 A 8
  • Capitulo 6 de

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS