Caracteristicas del mercado laboral

Páginas: 12 (2998 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2011
Característiques del mercat laboral

Control Social i el problema de la feina.

El naixement del capitalisme (Max Weber)

Max Weber: Max Weber va ser un filòsof, economista, jurista, historiador, politòleg i sociòleg alemany, és considerat un dels pares de la sociologia.
Va ser Weber qui es va interessar per examinar les influències de les ètiques, la religió i l'educació en les sevesvinculacions amb la política.
Una de les seves principals contribucions va consistir en indagar sobre els orígens del capitalisme, que ell atribueix especialment a l’ètica protestant i, més particularment, al calvinisme.

Weber deia: “El ser determina la consciencia”, per exemple, si la teva família es del Barça segurament tu ho seras o t’influirà.
En això estic totalment d’acord, ja que pensoque tots i totes les persones ens deixem influir per el que tenim al nostre voltant.

Segons Weber, hi ha tres tipus de socialització, la primària es la més important, la que vius des de petit (ens queda el 80 % del que som) evidentment aquest tipus de socialització es la família.
La secundària, et fas gran i apareixen els amics, pel•lícules, escola.. en definitiva el teu entorn en general, pertant un pot canviar i aprendre a valorar el món segons els seus valors.
La terciària o re socialització (tornar a socialitzar-te) es tornar aprendre com funciona la societat (per exemple, si et separes de la teva parella tornes a conèixer i a adaptar-te a una societat més actual.
Segons Weber si canviem les idees de les persones, canviarem l’economia.

El Capitalisme va néixer per lespropostes d’idees.
Sempre que programis alguna cosa a la teva vida has de programar també els imprevistos que et pots trobar.
Per exemple sempre que al esplai planifiques una activitat d’exterior, has de preveure el fet de que pugui ploure.
El neoliberalisme es una teoria dels anys 20.
Els catòlics es salven per la fe, qui no té fe no es pot salvar.
Però els protestants es gent que tenenprohibicions en algunes variants.
Es salven en el moment del naixement, deu els salva o no, ja que ell sap la vida que tu portaràs i el teu destí. Però quan tens molta fer necessites saber que et salvaràs i com que te aquesta angoixa li vols treure. Però un protestant diu que necessita tenir una mostra de que esta Salvat, si una persona te èxit a la vida vol dir que et salvaràs.
El capitalisme va néixergràcies a la religió protestant.
La religió es un conjunt de idees no es una infraestructura ni una economia.
Les idees no només el protestantisme si no que poden transformar el món , es difícil, lent, complicat però es pot aconseguir poc a poc.

Funcionament de la veritat

Existeix o no existeix la veritat?
Treballes en un institut i un nen necessita un integrador integradora , aquestnen t’explicarà alguna cosa de algun professor del nen i tu no li pots dir que si que té raó perquè si li dius el que té les de perdre es el noi.
Tot es opinió? Totes son igual de valides?
En un moment de la historia es generen els costums, els costums fan que veiem coses “normalitzades” o no, i que quan ho no són potser no estan ben vistes.
Hi han coses que estan bé altres que estan malamenti altres que no ho pots saber.
La veritat es històrica .

Raons:
- Raó instrumental: es aquella raó que nosaltres tenim un fi , una finalitat una meta i pera aconseguir-la serveix qualsevol mitjà.
- Raó comunicativa: es aquella raó que implica que els mitjans utilitzats pera aconseguir un fi o una finalitat han de ser consensuats.

Tres models de veritat segons Habermars

JürgenHabermas: És un filòsof i sociòleg alemany, conegut sobretot pels seus treballsen filosofia pràctica (ètica, filosofia política i del dret).
Gràcies a una activitat regular com a professor a universitats estrangeres, especialment als Estats Units, així com per la traducció dels seus treballs més importants a més de trenta idiomes, les seves teories són conegudes, estudiades i discutides al món...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • CARACTERÍSTICAS DEL MERCADO LABORAL
  • Características del mercado laboral
  • Caracteristicas Del Mercado Laboral Honduras
  • Caracteristicas del mercado laboral
  • Caracteristicas laborales
  • caracteristicas de mercado
  • El mercado y sus caracteristicas
  • Caracteristicas De Mercado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS