Caracteristiques Geografiques Del Segria

Páginas: 2 (296 palabras) Publicado: 22 de abril de 2012
Per a començar, el poble on visc pertany a la comarca del Segrià. En aquesta comarca situada a l'Oest de Catalunya, els principals elements de relleu no son massa destacats, ja quepertany a la depressió central. Aquests elements de relleu, s'organitzen en un seguit d'altiplans que baixen des del Prepirineu i la serralada Pre-litoral cap a l'Aragó, de NE a SO,des dels 1000 metres fins als 100 metres de la plana de Lleida, capital del Segrià.

D'altra banda, la xarxa hidrogràfica del Segrià pertany al vessant del Pirineu-Ebre. Els riusprincipals que passen pel Segrià son: el Segre i la Noguera Ribagorçana. El Segre és el principal afluent de l'Ebre, i alhora també recull l'aigua dels seus afluents la NogueraPallaresa i la Noguera Ribagorçana. Aquests son rius d'un cabal important alimentats per les pluges d'alta muntanya i la fosa de la neu dels Pirineus. Al mateix temps son rius explotatsintensament per a la producció d'electricitat i també pel regadiu.

Pel que fa a les característiques climàtiques, al Segrià tenim un clima d'interior o continental. En conseqüènciade l'aïllament del mar fa que tinguem uns grans contrastos tèrmics i també una escassetat de pluges. Per aquesta raó, els estius són molt calorosos i els hiverns força freds ambpresència molt sovint de glaçades, tan mateix, les precipitacions solen ser escasses.



Per acabar, comentaré les característiques de la vegetació. A causa de la manca deprecipitacions, l'Alzina és substituïda perla carrasca que s'adapte a períodes de sequera i produeix un bosc amb un estrat arbustiu mes empobrit. Quan l'aridesa encara és més gran, l'alzinarno es pot desenvolupar i apareixen les màquies formades per arbustos. L'activitat agrícola ha comportat la desaparició de grans extensions d'alzinar que ha quedat com a testimonial.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caracteristiques Geografiques De La Meva Comarca
  • Característiques del Feixisme
  • Característiques del darwinisme
  • empreses caracteristiques
  • Característiques dels éssers vius
  • Característiques d'alguns poemes noucentistes
  • Característiques De L'Expressió I El Llenguatge
  • CARACTERISTIQUES ACERS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS