Cartas A Quien Pretende Ensenyar

Páginas: 15 (3611 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2013
“LA EVALUACIÓN SERÁ SIEMPRE UN PROCESO NUNCA UN FIN”
(Mario, no sabem de qui és aquesta frase, què hem de posar-hi?)

INTRODUCCIÓ

El treball que presentarem a continuació consta de sis objectius, que són els següents: conèixer diverses maneres d’avaluar a l’etapa d’educació primària, el tipus d’avaluació que s’hi duen a terme, els factors que s’hi tenen en compte, els tipus d’examen que esfan servir, les activitats avaluatives que s’utilitzen i com són els informes que s’entreguen als pares.

Tenint en compte els objectius que hem esmentat, el treball l’hem estructurat de la següent manera: introducció, fonamentació teòrica, pràctica de l’avaluació, comparació de les tres pràctiques avaluadores, buidatge de les enquestes i conclusions.

En la fonamentació teòrica trobem lainformació pertinent per a tenir un coneixement sobre el tema que estem tractant en el treball, la qual està formada per un seguit de preguntes: què és l’avaluació, quines funcions acompleix, què diu la normativa al respecte, per què avaluem, com avaluem i què considerem que és una bona avaluació. La comparació de les tres pràctiques avaluatives consta d’un seguit de preguntes que, aprofitantl’estada a l’escola, hem formulat a les nostres tutores i la comparació de les respostes obtingudes. En el buidatge de les enquestes hem elaborat una taula amb les preguntes i les respostes de les docents dels diferents centres escolars. Finalment, a les conclusions hem ressaltat els aspectes que hem considerat més rellevants del treball tot expressant la nostra opinió.







FONAMENTACIÓ TEÒRICAQuè és l’avaluació?

“El proceso sistemático de recogida, análisis e interpretación de información relevante y fiable para describir cualquier faceta de la educación y formular un juicio de valor sobre su adecuación a un criterio o patrón como base para la toma de decisiones de mejora respecto a dicha faceta”. (De la Orden, 1992).

“L’avaluació és un procés sistemàtic per a determinar finsa quin punt els objectius educatius han estat aconseguits pels alumnes”. (N.E.Grondlund, 1973).

“Proceso para obtener información útil, con el fin de formular juicios de valor y a la vez servir de guía para la toma de decisiones”. (Doménech, F., 1999).

Quines funcions acompleix l’avaluació?

L’avaluació té una funció comparativa ja que compara els alumnes entre sí per classificar-los,també compara un alumne amb ell mateix, respecte els objectius, llavors compara els objectius amb els resultats i per últim compara l’eficàcia dels diferents mètodes d’ensenyament. També té una funció decisòria, ja que decideix si un alumne té prou capacitat per passar de nivell o no. A continuació resumim en un esquema les principals funcions que realitza l’avaluació:

Tipus d’avaluació FuncióTemps que contempla
1. Inicial Diagnòstica Futur
2. Contínua Diagnòstica- formativa Present, passat i futur
3. Final Sumativa Passat

Què diu la normativa al respecte?
L’objectiu de l’avaluació és, mitjançant una qualificació final, una apreciació de la mesura en què l’alumne ha adquirit els objectius de les matèries que es troben en la fitxa docent.
La Guia docent informatitzadadetermina si de cadascuna de les assignatures que s’hi presenten, l’avaluació és continuada o no. L’avaluació continuada es fa durant tot el procés d’aprenentatge. Amb el fi de poder ésser avaluats, els i les alumenes tenen dret a fer totes les activitats que s’hi presentin, com els exàmens, els treballs, les pràctiques o altres activitats proposades pel mestra, tot tenint en compte el programaestablert a la Guia docent informatitzada.
L’examen final recau en un màxim d’un 60% de la nota final però no pot ser l’únic mètode d’avaluació d’una matèria, excepte per a les de fase selectiva.
A l’examen a de constar: dia, hora, lloc, material docent, tipus d’avaluació (exercicis, tests, etc.), barem de qualificacions, qualificació necessària per a la superació de la matèria, continguts a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cartas a quien pretende enseñar
  • Cartas a quien pretende enseñar
  • Cartas A Quien Pretende Enseñar
  • cartas a quien pretende enseñar
  • Cartas A Quien Pretende Enseñar
  • Cartas a quien pretende enseñar
  • cartas a quien pretende enseñar
  • Cartas a quien pretende enseñar

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS